| Rubrike | Reportaže | Schneider Electric Samit inovacija u Parizu: Pokretanje digitalne ekonomije
Reportaže

Schneider Electric Samit inovacija u Parizu: Pokretanje digitalne ekonomije

Innovation

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, bio je domaćin za više od 5.000 klijenata, partnera i influensera na svom poslednjem Samitu inovacija, 5-6. aprila na Pariskom sajmu Expo Porte de Versailles.

Ovaj događaj okuplja stručnjake kompanije Schneider Electric i vodeće svetske mislioce iz industrije kako bi podelili iskustva i smele ideje u vezi sa izazovima i mogućnostima pokretanja digitalne ekonomije.

Tokom svoje druge godine održavanja, ovogodišnja svetska turneja Samita inovacija obuhvatila je 20 događaja širom sveta, što je duplo veći program u odnosu na 2017.

Događaj u Parizu bila je najveća manifestacija kompanije Schneider Electric do sada, na kojoj su prikazana najnovija dostignuća platforme EcoStruxure™, arhitekture koja je spremna za IoT, plug and play, koja je otvorena i interoperabilna.

EcoStruxure™ donosi proširenu vrednost u vezi sa bezbednošću, pouzdanošću, efikasnošću, održivošću i mogućnošću povezivanja. EcoStruxure™ iskorišćava napretke u IoT-u, mobilnosti, senzorima, tehnologiji oblaka, analitici i sajber-bezbednosti kako bi isporučila inovacije na svim nivoima, od povezanih proizvoda, kontrole računarstva na ivici, do aplikacija, analitike i usluga.

 

Innovation 01

 

EcoStruxure™ je implementiran u 480.000+ instalacija, uz podršku 20.000+ sistem integratora, povezujući preko 1,5 miliona sredstava. Tri glavne inovacije platforme EcoStruxure najavljene su na ovoj globalnoj premijeri, a u pitanju su EcoStruxure Power – naredna generacija platforme i arhitekture kompanije Schneider Electric za električni prenos koja podržava IoT, što klijentima drastično povećava mogućnosti upravljanja energijom u cilju poboljšanja operativne efikasnosti i pouzdanosti.

Predstavljene su nove korisničke aplikacije (EcoStruxure Power Advisor), softver za upravljanje kontrolom računarstva na ivici (EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 i Power Scada Operation 9.0) i povezani proizvodi (Prologic ION9000 Meter i Easergy P3 Protection Relay).

 

Innovation 07 T Innovation 08 T Innovation 09 T

 

 

Nakon toga, EcoStruxure Building – ova pametna platforma i arhitektura dizajnirana za zgrade i koja omogućava saradnju, isporučuje maksimalnu efikasnost u izgradnji i povećanu udobnost i produktivnost ljudi. EcoStruxure Building će iskorišćavati nove korisničke aplikacije (EcoStruxure Building Advisor), nove aplikacije za kontrolu računarstva na ivici (Ecostruxure Building Operation 2.0), kao i nove senzorske proizvode koji su povezani (SmartX IP Controller MPx i SmartX Room Sensors).

Na kraju, tu je i EcoStruxure Asset Advisor – nova verzija aplikacije usluga nadzora opreme kompanije Schneider Electric donosi neophodnu 24/7 uslugu predviđanja za poslovni kontinuitet u električnom prenosu i sredstvima kritičnih data centara koja je zasnovana na tehnologiji oblaka i koju pokreću podaci.

 

 

„Svet se menja izuzetnom brzinom, što je podstaknuto eksplozivnim razvojem digitalne ekonomije. Tehnologije kao što je Internet stvari (IoT), veštačka inteligencija i big data analitika čine kompanije efikasnijim i inovativnijim, jačajući njihovu konkurentsku prednost“, rekao je Žan-Paskal Trikoar, predsednik i izvršni direktor kompanije Schneider Electric.

 

Innovation 03 T Innovation 04 T Innovation 05 T

 

„Kao odgovoran lider u industriji, moramo da demonstriramo na koji način naše inovacije pomažu našim klijentima i partnerima da izvrše uspešnu digitalnu transformaciju u upravljanju energijom i automatizaciji. Naše tehnologije, zasnovane na platformi EcoStruxure™, iskorišćavaju snagu digitalizacije, omogućavajući našim kupcima da postanu efikasniji, bezbedniji, pouzdaniji, povezaniji i održiviji – lideri u novoj digitalnoj ekonomiji.“

Tokom dvodnevnog događaja, klijenti su mogli da prisustvuju razgovorima o strategijama sa raznovrsnim temama poput „Redefinisanje prenosa energije“, „Intuitivna proizvodnja zahvaljujući digitalizaciji“ i „Iznova osmišljene zgrade“. Kompanija takođe sprovodi 15+ ekspertskih sesija učenja sa svojim klijentima i partnerima, pružajući konkretne uspehe klijenata i rešenja i interaktivne diskusije između učesnika. I na kraju, Centar inovacija na 5.000 m2 demonstrirao je bogatstvo softvera, rešenja i usluga kompanije Schneider Electric. U ovom Centru se takođe nalazio deo za partnere u kojem je bila predstavljena mreža tehnoloških partnera i startapova ove kompanije.

 

Izvor: Schneider Electric

 

Komentarišite na forumu

Tagovi
k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar