| Rubrike | Reportaže | Kingston kao lider
Reportaže

Kingston kao lider

uvodna

SSD je sadašnjost i budućnost

Srbija je jedna od najdinamičnijih zemalja u regionu sa visokim potencijalom razvoja. Iako je još u fazi razvoja, mislimo da je spremna za veliki SSD talas, koji nadolazi ove godine i koji će biti prisutan i u budućim godinama. Očekujemo da ćemo učvrstiti našu vodeću poziciju kako u celokupnom tako i na tržištu SSD uređaja, i da ćemo nastaviti da beležimo dobre poslovne rezultate“, izjavio je Pawel Smigielski – Regional manager Eastern Europe Kingston technology. Ovo su ovodne reči sa Kingston prezentacije, dok ćete zahvaljujući  PCAXE redakciji vi čitaoci biti u prilici da se osećate kao da ste istoj prisustvovali.

 

 

Povećana proizvodnja NAND komponenti, i široka primena Windows 7 operativnog sistema, koji sadrži veliki broj specifičnih SSD karakteristika koje poboljšavaju performanse u radu, učiniće ovu tehnologiju glavnom u oblasti PC skladištenja kako za korporativne tako i za kranje korisnike u 2010 godini. Sa kompletnim pakovanjem za nadogradnju, implementacija SSD-a je zaista laka i korisnici su u mogućnosti da trenutno osete ubrzanje performansi.

 

 

IMG_6017_TIMG_6018_TIMG_6019_T
IMG_6025_TIMG_6026_TIMG_6036_T

 

„Svi znamo da je Kingston pouzdan i dobro prihvaćen brend u Srbiji, a brojke vezane za naše tržišno učešće takođe pokazuju da smo lideri u ovom poslovanju“, izjavio je Dejan Škuletić Business Development Manager – Serbia, Croatia, Bosnia & Herzegovina, Macedonia and Montenegro, Kingston Technology Europe Ltd.

 

IMG_5942_T

 

„Sa cenama blizu granice od 100 američkih dolara za osnovnu SSDNow V seriju, očekujemo da će SSD poslovanje porasti u Srbiji, da će se naše tržišno učešće još povećati i da će naša pozicija biti još jača“ Štaviše, flash biznis ne raste samo u SSD segmentu. Trend USB flash biznisa će u 2010 godini biti povećanje kapaciteta i tehnoloških prednosti, a povećanje gustine čipova će dodatno pogurati ovaj trend. Iako će USB 2.0 i dalje ostati glavni standard tokom 2010 godine, Kingston se sprema za USB 3.0 tehnologiju, tako da možemo očekivati prve USB 3.0 flash memorije ove godine.

U tradicionalnom DRAM biznisu, predviđanja su da će DDR3 isporuke porasti na više pola, u odnosu na celokupno globalno DRAM tržište tokom drugog kvartala 2010 godine. Prema DRAMeXchange, očekuje se da će se DDR3 bazirane platforme naći u 90% novih sistema koji će se prodavati krajem 2010 godine i biće predvodnici PC memorijske tehnologije. Za nove PC korisnike ovo predstavlja brže performanse i manju potrošnju energije.

U poslovnom segmentu, iako široka implementacija cloud usluga nije prihvaćena prema očekivanjima od strane industrije, velika preduzeća još uvek treba da razumeju prave benefite i da na najbolji način iskoriste ovu tehnologiju. Put ekonomskog oporavka i povećani IT budžeti pomoćiće da se cloud usluge bolje private krajem 2010 godine.

Gospodin Dejan Škuletić je prezentaciju otvorio sledećim uodnim rečima:

 

 

*Predefinisano je gledanje u HD formatu, u slučaju da imate slabiju konektciju isključite HD kako bi vam se video brže učitao.

 

 

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar