| Rubrike | Edukacija | Koliko se više može dobiti za 100 evra?
Edukacija

Koliko se više može dobiti za 100 evra?


Par reči za kraj i zaključak

 

Zaključak ovog testa je poprilično očigledan, ako se pogledaju postignuti rezultati. Tako da je itekako moguća pristupačna nadogradnja čak i brand name računara gde grafičke performanse mogu skočiti više nego dva puta, dok je porast CPU performansi u slučaju HP EliteDESK 705 bio manji, jer je već imao dovoljno snažan APU.

Da je matična ploča htela da sarađuje te da je ovu memoriju poterala na 1600/1866/2133MHz razlike u grafičkim performansama bi bile još veće (od 10-20%). Tako smo za oko 100 evra dobili duplo veći kapacitet hard diska, brži odziv aplikacija u OS-u, 10-15% bolje CPU performanse i na kraju duplo veću razliku kada se pogledaju grafičke performanse. Neko bi rekao da bi za te pare mogao da ugradi low profile grafičku te da bi dobio još veće grafičke performanse i tu bi bio u pravu. Ali tada bi i dalje sistem ostao na 4GB RAM-a, i ne bi bilo ikakve razlike u storage performansama i postavilo bi se pitanje da li bi napajanje izdržalo dodatu grafičku kartu, što je dodatno ulaganje… Iz tog razloga opisani sistem nadogradnje je daleko bolji, jer nije uticao pozitivno na samo jednu stavku sistema, već na više njih.

 

HP EliteDesk 705 A10 7860K award

 

Kako se po prvi put susrećemo i sa AMD A10 7860K APU-om, a kroz testiranje smo shvatili o kakvom se parčetu hardvera radi, došli smo do zaključka da je svojevrsni BestBuy u srednjem cenovnom rangu, te naša topla preporuka.

 

Zahvaljujemo se kompaniji AMD na pomoći oko realizacije ovog “eksperimenta”

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar