| Multimedija | Kamere | D-Link DCS-825L EyeOn Baby camera
Kamere

D-Link DCS-825L EyeOn Baby camera


Softverski deo i utisci u radu

 

Softverski paket se sastoji od dve aplikacije – myDlink Baby app preko koje se konfiguriše kamera, kao i cloud myDlink web aplikacije.

 

myDlink Baby app

Da bi ste mogli da podešavate kameru potrebno je instalirati myDlink Baby app aplikaciju za smart telefon. Podešavanje ide u par koraka gde se odabere kamera, poveže se na njenu mrežu i odabere ime kamere i šifra kako neko ko „provali“ WiFi šifru kamere ne bi mogao da posmatra Vašu bebu. Posle inicijalnog podešavanja kamere čeka Vas podešavanje lokalne WiFi mreže na koju će kamera pristupiti kako bi se mogao aktivirati myDlink cloud servis. Poslednji korak je podešavanje i logovanje na myDlink nalog i kamera je spremna za rad.

 

D-Link EyeOn Baby Camera 008 T D-Link EyeOn Baby Camera 009 T

 

Ono što je problematično prilikom podešavanja je da je softver ponekad bagovit i u našem slučaju aplikacija na jednom od telefona nije htela da prođe korak logovanja na WiFi kameru dok nismo izvršili deinstalaciju SwiftKey aplikacije. Posle toga je sledeći korak prošao, ali je aplikacija posle unošenja naziva kamere i šifre jednostavno pucala. Na drugom mobilnom telefonu je podešavanje prošlo bez ovih problema. Poznavajući D-Link i kako su u prošlosti slične probleme rešavali, verujemo da će se i ovo ubrzo rešiti, ali svakako je ovo uticalo na naš utisak i ocenu. Sasvim je moguće da je myDlink Baby app nekompatibilna sa drugim mobilnim aplikacijama, pa da se zato dešava povremeno pucanje aplikacije, ili je jednostavno bio problem do jednog od naših test telefona.

 

D-Link EyeOn Baby Camera 003 T

 

Kao što smo spomenuli za rad kamere je potrebno instalirati ovu aplikaciju. U njoj se podešava bukvalno sve – od naziva kamere i pristupa, cloud servisa, senzora, pa do načina notifikacije. Sve ovo možete videti na video materijalu i propratnim slikama:

 

 

Nažalost beba nije htela da sarađuje (kao da je znala 🙂 ), pa smo morali da nađemo „pokusnog kunića“ koji će aktivirati senzore pokreta i zvuka. Tako da na video materijalu možete videti na koji način su reagovali senzori, mada nismo proveli previše vremena štelujući ih. Svakako imajte u vidu da za konkretne slučajeve podešavanje će potrajati, jer nećete moći lako da „naterate“ bebu da se pomera/kmeći isl.

Poželjno je spomenuti da je moguće štelovati senzore pokreta i zvuka u pet nivoa, dok se za temperaturu može podešavati gornja i donja granica. Dok je aktiviran video mod, kada gledate bebu, tada se sve notifikacije senzora prikazuju na ekranu bez zvučne signalizacije. Kada izađete iz ovog moda kada se aktivira bilo koji senzor aktiviraće se i zvučna notifikacija koja može biti gotovo bilo šta.

U narednim slikama ćemo pokazati i objasniti podešavanja ove mobilne aplikacije:

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 001 T D-Link EyeOn Baby Camera app 002 T D-Link EyeOn Baby Camera app 003 T

(prikaz notifikacija u video modu)

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 005 T D-Link EyeOn Baby Camera app 006 T
   
D-Link EyeOn Baby Camera app 007 T D-Link EyeOn Baby Camera app 008 T

(help)

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 009 T

(drugi mod gde su aktivirane zvučne notifikacije)

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 010 T

(moguća podešavanja bez izlaska iz video moda)

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 012 T

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 013 T D-Link EyeOn Baby Camera app 014 T D-Link EyeOn Baby Camera app 015 T
     
D-Link EyeOn Baby Camera app 016 T D-Link EyeOn Baby Camera app 017 T D-Link EyeOn Baby Camera app 018 T
     
D-Link EyeOn Baby Camera app 019 T D-Link EyeOn Baby Camera app 020 T D-Link EyeOn Baby Camera app 021 T

 (detaljna podešavanja nivoa osetljivosti senzora sa prikazom trenutnog nivoa, podešavanja vremena, video rezolucije, šifre za pristup kameri isl)

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 011 T D-Link EyeOn Baby Camera app 023 T

(moguće je i formatiranje SD kartice, ali i čuvanje video/slika direktno na mobilni uređaj)

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 024 T D-Link EyeOn Baby Camera app 027 T

(puštanje uspavanke i snimljenih videa sa kamere ili mobilnog uređaja)

 

D-Link EyeOn Baby Camera app 022 T D-Link EyeOn Baby Camera app 026 T D-Link EyeOn Baby Camera app 028 T

(redom isključivanje zvuka sa kamere i aktiviranje govora radi uspavljivanja bebe, aktiviranje govora, uključivanje notifikacija)

 

Moramo spomenuti da je automatski mod detekcije osvetljenja i podešavanja noćnog/dnevnog režima odlično funkcionisao, jer je prebacivanje iz moda u mod vrlo brzo i dešava se baš onda kada je to potrebno.

Kao što možete videti sa gornjih slika i video materijala tu su sva potreba podešavanja koja će Vam ikada zatrebati.

 

myDlink web app

myDlink web aplikacija omogućava korisniku da sa bilo koje lokacije na planeti pristupi kameri, što je korisno ako ste na putu i želite da vidite bebu zajedno sa ženom/mužem. Ova aplikacija može biti korisna i ako odete u komšiluk gde postoji računar sa internet vezom, a niste poneli telefon.

 

D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 01 T D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 02 T
   
D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 03 T D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 04 T
   
D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 05 T D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 06 T

 

Od podešavanja koje možete menjati su gotovo sva koja možete menjati preko myDlink Baby mobilne aplikacije. Tako možete promeniti osvetljenje, aktivirati digitalni zoom do 4x, napraviti screenshot, „podesiti“ rezoluciju (nažalost u ovoj aplikciji se može odabrati samo 480p,  ne i 720p kao što je moguće preko mobilne aplikacije), podesiti automatsku detekciju osvetljenja ili aktivirati ručno nočni ili dnevni režim, pričati sa bebom, ili puštati melodiju sa mogućnošću pojačavanja/smanjivanja zvuka.

 

D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 07 T D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 08 T D-Link EyeOn Baby Camera mydlink 09 T

 

Takođe preko ova aplikcije možete aktivirati email obaveštenja i uključiti ili isključiti senzore temperature, pokreta i zvuka. Ili pristupiti microSD kartici i njenom sadržaju.

Sve u svemu najvažnije opcije su tu, bez detaljnog podešavanja nivoa na koji će senzori da reaguju, ali većini korisnika će biti dovoljno da se jednom podesi nivo reagovanja i neće imati potrebe da ga kasnije ili često menjaju.

 

Došlo je vreme za sumiranje utisaka…

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar