| Hardver | Tvrdi diskovi | Transcend MTE850
Tvrdi diskovi

Transcend MTE850

MTE850

SSD je mrtav, živeo SSD!

Ovoga puta bez velikih kutija na testu, stiže nam kompaktni Transcend-ov MTE850 M.2 SSD koji utilizuje PCI Express Gen3 x4 interfejs koji je podržan od strane najnovijeg NVMe standarda.

Iz Transcend-a navode da MTE850 M.2 SSD targetira high-end aplikacije, u branšama poput digitalne audio ili video produkcije, gejminga, kao i enterprise upotrebe, koja iziskuje velika opterećenja pri radu bez sistemskih lagova.

MTE850 M.2 SSD prati NVMe 1.2 i utilizuje PCIe Gen3 x4 interfejs, što znači da se četiri lane-a koriste za prenos i slanje podataka simultano.

Brzine koje su podržane po rečima razvojnog tima iznose 2500MB/s za čitanje, kao i 1100MB/s za pisanje.

Transcend MTE850 M.2 SSD takođe poseduje RAID engine, kao i LDPC (Low-Density Parity Check) algoritam koji pomaže bezbednosti podataka. MLC NAND flash čipovi su u igri, kao i dinamički termalni throttling mehanizam za dodatnu izdržljivost pri zahtevnijim operacijama, a kako biste temeljnije obratili pažnju na vaš SSD, tu je i SSD Scope softver gde možete paziti na zdravstveno stanje vašeg SSD-a, kao i update-ovali firmware kako bi bezbednost podataka bila osigurana, a možete i prebaciti podatke sa originalnog drajva na novi SSD u svega par klikova.

Međutim, kako se MTE850 snašao na testu, saznajte u detaljnoj video recenziji.

 

 

Za svoje performanse, Transcend MTE850 odlazi sa PCAXE Formula 1, kao i PCAXE Diamond priznanjem.

 

MTE850 01

 

Komentarišite na forumu