| Hardver | Napajanja | Cooler Master V1200 Platinum
Napajanja

Cooler Master V1200 Platinum

Cooler Master V1200 Platinum

Zver

 

Nekada davno kupovina napajanja je bila jednostavna stvar i bilo je potrebno samo da se odabere napajanje adekvatne snage. Kako je vreme odmicalo tako se i izbor napajanja postepeno postajao sve kompleksniji. Danas osim snage obraćamo pažnju da je to prava snaga, da napon bude konstantan, da izlasni napon bude bez šuma, odnosno „ripple“-a, da bude tiho i efikasno, da ima dovoljan broj konektora, dovoljno dugačke kablove, koji su odgovarajućeg preseka i lepo umotani u bužir, po mogućstvu da budu čak i ravni (flat) a da su svi modularni… jasno vam je na šta ciljamo.

Na nаšem test stolu se našlo Cooler Master V1200 Platinum napajanje. Sa Vanguard-om ili V serijom, Cooler Master je postavlio novu smernicu u najvišoj klasi napajanja ove kompanije, koja bi trebalo da Vam uveliko olakša odabir napajanja sa početka teksta.

Na testu smo već imali predstavnika iz ove serije sa snagom od 1000W i kako se pokazao na našem testu možete pročitati na sledećem linku. Specifično za ovaj model u odnosu na ostale iz serije je to da ovaj krasi 80 Plus Platinum sertifikat i sedmogodišnja garancija, dok ostali imaju “samo” Gold i garanciju od pet godina.

Kada ispred sebe imate najačeg pretstavnika iz najače serije, jednog od najvećeg i najstarijeg proizvođača napajanja, očekivanja su sigurno velika, te je teško ući u test bez imalo euforije.

 

Cooler Master V1200 Platinum U1

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar