| Hardver | Memorije | ADATA XPG Gammix S50 Lite
Memorije A-Data

ADATA XPG Gammix S50 Lite

Silver Surfer!

PCIe 4.0 standard polako ali sigurno postaje sveopšte prisutan. Znamo da je PCIe 5 standard predstavljen sa Intel 12 generacijom procesora, ali nije u tome reč. Naime, osvrćemo se na opšteprihvaćenost nekog standarda.

Dakle, PCIe 4.0 postaje polako default. Sa tim standardom su inicijalno predstavljeni i super brzi NVMe SSD-ovi, ali takvi SSDovi su i skupi, te je bilo potrebno neko vreme da dobijemo sweet spot brzine i performance u budžet varijanti.

Jedan takav SSD ćemo predstaviti danas, a u pitanju je ADATA XPG Gammix S50 Lite. Cena ADATA XPG Gammix S50 Lite veličine 1TB, baš kakav smo dobili na testu, je između 16 i 19K din, tj između 135- 160 evra što je korektna cena za SSD ovih performansi i garanciju od 5 godina.

Kao što rekosmo na početku, ovo nije super brzi SSD PCIe4 x4 interfejsa, ali spada u red srednje brzih, i čini nam se kao odličan izbor za gejmere. To kažemo jer su realne brzine čitanja oko 4GB/s, dok je upis oko 1,5GB/s.

4K performance SSD-a su više nego korektne pa je dobar i kao izbor za operativni system. Dakle, lako je zamisliti ovaj SSD kao jedini storage u gaming računaru jer je kapacitet od 1TB više nego dovoljan za operatvni sitem, osnovne programe i više igara koje često pokrećete.

Zbog svojih performansi, ADATA XPG Gammix S50 Lite je zavredneo AXE Silver priznanje.

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar