| Hardver | Matične ploče | Gigabyte X99-SOC Force
Matične ploče

Gigabyte X99-SOC Force

Gigabyte X99 SOC-Force

Snažna sila

 

Do sada smo imali veoma pozitivnih iskustava sa Gigabyte-ovim Z87 i Z97 serijama matičnih ploča koje nose OC i SOC Force oznake. Testirana Z97X-SOC Force je više nego impresivna matična ploča namenjena overklokingu, gde je ciljna grupa veoma jasno definisana.

Kao takva, SOC (ne znači da je SOCijalna, naprotiv) serija, poseduje određene dodatke, mogućnosti i tastere koji znatno olakšavaju postizanje ekstremnih rezultata na overkloking sesijama, ali im je i elektronika vrhunska. Konstruktorski gledano, Z97X-SOC Force je možda najnaprednija Z97 matična ploča. Imajući to u vidu, isto očekujemo i od X99 platforme i X99-SOC Force.

Dakle, vrhunski i stabilan overklok i visoke radne učestalosti RAM-a.

 

Gigabyte X99 SOC-Force U1

 

U narednim redovima čitaćete o hardveru koji je implementiran na ovoj Gigabyte-ovoj matičnoj ploči i predstavićemo vam rezultate koji su postignuti, ali isto tako moramo da naglasimo i da su u vreme testiranja korišćene prve revizije BIOS-a, koji nam nije omogućio da izvučemo maksimum iz memorije i procesora. Zbog toga overkloking rezultate uzećemo sa dozom rezerve, a našu priču fokusiraćemo na to šta možemo da očekujemo od ovakvog hardvera…

 

Ivan Vujić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar