| Hardver | Matične ploče | Biostar AM1MHP
Matične ploče

Biostar AM1MHP

Biostar AM1HMP

Matična ploča umesto kusura

 

Nedavno smo detaljno testirali AM1 platformu, odličan Athlon 5350 APU i Biostar AM1MHP matičnu ploču. Podsetićemo, ovaj APU je namenjen kao zamena za stariju E seriju, odnosno Brazos platformu. U pitanju su Jaguar procesorska jezgra, kojih ima ukupno četiri i koji su klok za klok veoma efikasna, kako energetski, tako i po pitanju relativnih performansi, ukombinovana sa GCN grafičkim jezgrom uz HSA podršku.

Dakle, jasno je da je u pitanju niskopotrošni APU, sa integrisanim najnovijim tehnologijama. Ipak, ovo je recenzija o još jednoj matičnoj ploči za Kabini APU, a ovog puta nam test primerak stiže iz kompanije Biostar.

 

Biostar AM1HMP U1

 

Kada govorimo o matičnim pločama za AM1 platformu, možemo reći da tu nema previše mudrolija. Jednostavno, AM1 ne poseduje čipset, jer je on integrisan u APU, te možemo reći da je ovo prvi SOC (System On Chip) za desktop računare, sa mogućnošću zamene procesora u socket-u. Do sada smo ovakve čipove viđali isključivo u mobilnim uređajima. Kao i obično, u recenziji ćemo se fokusirati na izradu layout-a, elektroniku, VRM sekciju koja naravno nije namenjena overkloku, kao i performansama u radu sa mrežnim adapterom, audio podsistemom itd…

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar