| Hardver | Matične ploče | ASRock Z97 OC Formula
Matične ploče

ASRock Z97 OC Formula

ASRock Z97 OC Formula

Ekstremna formula

 

Prošle godine smo na redakcijskom bench stolu imali fascinantnu Z87 OC Formulu, potpisanu od strane ASRock-a i čuvenog overklokera Nicka Shiha. Dotični model spada u jednu od najboljih matičnih ploča namenjenih overkloku Intel Haswell procesora, što svedoče i rezultati na sajtu hwbot.org.

Moramo priznati da je ASRock imao zaista težak zadatak, a to je da napravi matičnu ploču koja je ekstremniji „overkloker“ od Z87 OC Formule. Na dotičnoj listi, trenutno je broj jedan kada je u pitanju frekvencija CPU-a upravo Z97 OC Formula. Naravno, maksimalna frekvencija nije uslov da neka matična ploča dobije maksimalne ocene na našem testu, već se uzima u obzir i odnos cene i kvaliteta i još mnogo čega.

 

ASRock Z97 OC Formula U1

 

Za razliku od Z87 OC Formule, Z97 OC Formula je u startu nešto jeftinija, možda malo i overklokabilnija, mada su tu nijanse u pitanju. Z97 OC Formula poseduje par standardnih novina koje inače donosi većina matičnih ploča sa Z97 čipsetom. U narednoj recenziji napravićemo detaljnu analizu matične ploče koja nam se našla na testu.

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar