| Hardver | Matične ploče | ASUS Z87 Sabertooth
Matične ploče

ASUS Z87 Sabertooth

ASUS Z87 Sabertooth

Čuva nam „leđa“

 

Nedavno smo testirali izvanrednu i po ceni veoma pristupačnu ASUS-ovu matičnu ploču, sa TUF sertifikatom – Gryphon Z87. Na redakcijski bench sto stigla nam je i Sabertooth Z87 matična ploča tajvanskog giganta ASUS-a.

Kao podrška za Intelov Haswell procesor ovom matičnom pločom upotpunjen je središnji cenovni segment u rasponu od 100 do 200 evra. U poređenju sa osetno jeftinijim Gryphon Z87 modelom, Sabertooth kao „standardnu opremu“ sadrži Armor Kit, ali se ovde radi i o jednoj ozbiljnoj full ATX matičnoj ploči sa pristojnim ekspanzionim mogućnostima. Ipak, micro ATX ima i svojih prednosti, kao što je na primer mogućnost pakovanja u kompaktna kućišta. Nasuprot tome puni ATX format donosi veći broj PCI-Express slotova i deluje nekako ozbiljnije. Što se tiče tehnikalija i elektronike koja je prisutna na ovom modelu, gotovo da se radi o matičnoj ploči identičnih mogućnosti i karakteristika.

TUF sertifikat obezbeđuje fantastičan kvalitet, kao i softverska rešenja za kontrolu protoka vazduha. Tu je naravno i petogodišnja garancija, baš kao i kod Gryphon modela.

 

 

U1