| Hardver | Matične ploče | ASUS Maximus VII Gene, Hero i Ranger
Matične ploče

ASUS Maximus VII Gene, Hero i Ranger

Maximus VII Gene Hero Ranger

Brilijantni triplet

 

ASUS je nedavno kao jedan od lidera na tržištu matičnih ploča predstavio modele zasnovane na Z97 kontrolerskoj logici. Kao i obično kada se pojavi novi čipset, imamo poplavni talas novih matičnih ploča.

Svima je poznato šta znači skraćenica ROG. Za neupućene, u pitanju je poseban, ekskluzivan ASUS-ov brend (Republic Of Gamers), koji je namenjen prevashodno igračkoj i overklokerskoj populaciji, mada je ovde u pitanju čitava gama raznovrsnih modela, pa se može reći da ima izbora za svačiji ukus i preferencije.

Generalno gledano, u pitanju je serija matičnih ploča izvanredng kvaliteta, a da li je svaki ROG model neprikosnoven u odnosu na primer odlične TUF Sabertooth modele to je već pitanje izbora korisnika. Maximus serija, sada već u sedmoj generaciji je namenjena isključivo Intel procesorima.

 

Maximus VII Gene Hero Ranger U1

 

U narednoj recenziji predstavićemo i detaljno istestirati Maximus VII Gene, Hero i Ranger i pokušaćemo da objasnimo kakve su osnovne razlike između njih, šta su prednosti jednog u odnosu na drugi, odnosno treći model, a šta mane.

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar