| Hardver | Matične ploče | ASRock Fatal1ty Z97X Killer
Matične ploče

ASRock Fatal1ty Z97X Killer

ASRock Z97X Killer

Izbor gejmera

 

Do sada smo na bench stolu od ASRock-ovih matičnih ploča iz serije 9 imali Fatal1ty H97 Killer, Z97 Extreme4, Z97 Extreme6 i izvanrednu Z97 OC Formulu. Kada je u pitanju overklok, Extreme serija nije u potpunosti odgovorila na naše zahteve, a rezultati su bili gotovo identični i na Extreme4 i Extreme6 modelima. To i ne čudi mnogo, jer su upotrebljene identične komponente za naponsku sekciju.

Što se tiče H97 Killer modela, tu i nismo previše očekivali, jer je limitirajući faktor H97 čipset, koji ne poseduje mogućnost promene BCLK-a, ali smo bili pozitivno iznenađeni odnosom cene i performansi, kao i gejmerskih kvaliteta koje je doneo ovaj model.

 

ASRock Z97X Killer U1

 

Ovog puta na testu imamo Z97 u Killer varijanti. U pitanju je model koji poseduje identične atribute kao i H97 Killer, ali sa nešto većom overklok marginom i mogućnostima koje nudi Z97 čipset, a to je overklok memorijskih modula i promena BCLK vrednosti. Što se tiče overklokinga, ovaj model ne zaostaje bitno za Extreme serijama, čak bih se usudili da kažemo da je to manje-više identično rešenje, ali sa nekim kozmetičkim izmenama.

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar