| Hardver | Matične ploče | Allen Iverson matičnih ploča – ASUS Crosshair X670E Gene
Matične ploče ASUS

Allen Iverson matičnih ploča – ASUS Crosshair X670E Gene

Okej, pročitali ste naslov. Allen Iverson je došao sa svojih 183cm malenkosti u NBA univerzumu i pokorio Majkl Džordana, a isto tako je ova matična ploča došla sa svojih 24.4 santimetra na recenziju da vam dokaže da veličina nije bitna. Šala na stranu, ova matična ploča nas je oduševila sa svojom kompaktnošću i šta nudi.

Krenimo od propratnog paketa, nalazimo propratno uputstvo, ROG privezak, stikere smo pronašli! Šta-šta!? Naravno da su nestali, samo nam se učinilo da smo ih ovaj put videli. ROG Gen2 karticu za dva dodatna SSD-a, ROG TrueVoltician alatka, uz koga dolaze i četiri kabla za spajanje njega sa vašim tačkama merenja, antenu za WiFi 6E i BL 5.2, Q-konektor za montažu SSD-a, odbojnik i šraf za SSD, termalne padove za SSD, držač grafičke karte, RGB ekstender kabl , dva SATA kabl jedan ravan a drugi pod uglom od 90 stepeni i na kraju USB fleš disk drajv sa svim drajverima.

Dakle propratni paket je za ovu matičnu ploču jako bogat, a uključenje ROG Gen2 kartice je sjajan izbor. Međutim žrtvujemo dva RAM slota na matičnoj ploči, ali to uopšte nije problem kada sagledamo za koga je namenjena ova matična ploča –  ekstremnim overclockerima I entuzijastima. Dva RAM slota vam nudi bolju stabilnost u radu i manje opterećenje na memorijskom kontroleru i manju dužinu trace-ova na matičnoj ploči pružajući veći overclock potencijal.

Svaki izbor ASUS-a do sada je maestralan, izuzev uključene barem jedne termalne sonde u propratnom paketu. Ovo kažemo jer matična ploča ima header za istu, a ovo je donekle u ovom segmentu bitan dodatak sa obzirom da treba da merimo vanjske tačke kada koristimo tečni azot ili suvi led.

 

Da sumiramo, ovako mala matična ploča nas je iznenadila sa svim opcijama koja nudi overclockerima i ekstremnim entuzijastima. Kao takva je zavrednela AXE Advanced Design priznanje. Zanimljivo nam je bilo da primetimo da i Gene i Iverson imaju dobar cross! Kapirate? Pošto je ovo Crosshair ploča, a Iverson ima verovatno najbolji crossover ikada. Šalu na stranu, pored Advanced Design priznanja, zbog svoje specifičnosti i svega što donosi, ova matična ploča je zavrednela i naše najveće priznanje – AXEtraordinary. Da li je ovo najbolja matična ploča ikada napravljena? U ovom formatu sigurno da, baš kao što je i Iverson GOAT u tom svom formatu – i u to uopšte nemamo sumnju.

 

Komentarišite na forumu…