| Hardver | Kućišta | Thermaltake Urban T81 [VIDEO recenzija]
Kućišta

Thermaltake Urban T81 [VIDEO recenzija]

Thermaltake Urban T81

Posle duže pauze sa Thermaltake kućištima, vraćamo se direktno u prvu ligu, kako sa modelom koji je na testu, tako i sa recenzijom. Nije da se hvalimo, ali video opis koji smo Vam spremili bismo radije nazvali „dokumentarnim filmom“ nego recenzijom. 

Urban T81, full tower kućište koje se našlo kod nas na testu predstavlja sam vrh Urban serije, a i celokupne Thermaltake ponude (Level 10 ne računamo :D). Urban serija nije nova i Tt već neko vreme pokušava da na tržište plasira kompetentno i napredno kućište sa minimalističkim dizajnom. 

Najnoviji i najskuplji član ove serije, T81, na papiru izgleda veoma impresivno. Ne samo što je moderno i elegantno, već pored toga nudi i napredne opcije za ugradnju vodenog hlađenja, visok stepen modularnosti i mnoštvo opcija za ventilatore raznih dimenzija.

Cena jeste malo paprena i kreće se oko 150 evra. U svakom slučaju, Vi ćete odlučiti da li Urban T81 može opravdati ovu cenu nakon što ste pogledali najdetaljniju video recenziju do sada. 

  

Kao što znate, trudimo se da naše video recenzije zadrže istu formu kao i tekstualne recenzije i da uhvate sve moguće sitne detalje. Dakle: kratak uvod, ciljna grupa korisnika kojima je proizvod namenjen, propratna oprema i pakovanje, spoljašnji i unutrašnji izgled kućišta, neka uopštena kompatibilnost kućišta sa raznim hardverom, i naravno, opšti zaključak na kraju recenzije. 

Sigurni smo da video recenzije donose više korisnih informacija o kućištima nego tekstualne. Uz novu audio opremu koju smo obezbedili i zvučni doživljaj ćemo moći mnogo bolje preneti gledaocima. Stvari koje se rečima i fotografijama nisu mogle preneti, sada možemo bez problema prikazati. To podrazumeva bolji uvid u: zvuk fabričkih ventilatora, zveckanje lima, funkcionalnost HDD fioka, prikaz uvijanja stranica, zvuke tastera i prekidača, ukupne (ne)funkcionalnosti i uopšte mnogo uverljiviji 3D prikaz proizvoda.

 

Thermaltake Urban T81 1 T Thermaltake Urban T81 2 T

 

 Specifikacije proizvoda:   

ProizvođačThermaltake
Naziv modela

Urban T81

TipFull Tower
Podržani format matičnih pločamicro-ATX / ATX / Extended-ATX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]585 x 235 x 602
Masa [kg]13.8
Tip materijalaPlastika + čelik + aluminijum
Boja spoljašnostiCrna
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta2
Broj spoljnih 3,5″ ležišta1
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta8+2
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 8+1
Broj PCI/PCIe ležišta8
I/O panelAudio out, mic in, 2x USB 3.0, 4x USB 2.0
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaDa
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište3x 200mm, 1x 140mm
Maksimalna visina kulera [mm]180
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]360 / 400
Rupe za vodeno hlađenjeDa
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]150
Kontaktwww.thermaltake.com

 

 Video recenzija: 

 

Urban T81 je moderno kućište, ili se barem iskreno trudi da bude u koraku sa tržištem. U nekim momentima mu to polazi za rukom, a u nekim slučajevima pada na banalnim stvarima koje treba da su deo svakog high end kućišta. T81 nema katastrofalne mane, ali za kućište od 150 evra treba da dobijete male stvari, kao što su krilca za vezivanje kablova. Ipak, mogućnosti i cena kućišta su se našli u nekom balansu, tako da će Urban T81 dobiti nagradu za zlatnu sredinu, tačnije „PCAXE Gold“ priznanje. Da se kućište prodaje bez 200mm ventilatora po nižoj ceni, ono bi bez sumnje bilo veoma kompetentan proizvod!

 

Thermaltake Urban T81 Award

 

Nadamo se da ste uživali u video materijalu i što je najbitnije, da Vam se video verzija recenzije svidela. Cilj nam je bio da sa gledaocima podelimo sažete informacije, bez šminkanja i ulepšavanja i da Vi, kao gledaoci, sami izvučete zaključak.

 

Urban T81 na test ustupio: Thermaltake

 

Komentarišite na forumu 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar