| Hardver | Kućišta | Raidmax Horus MX [VIDEO recenzija]
Kućišta

Raidmax Horus MX [VIDEO recenzija]

Raidmax Horus MX

Raidmax Horus MX je novije kućište, ali zapravo predstavlja samo doradu originalnog Horus modela. Razlika je samo u tome što je MX verzija namenjena mATX ili manjim matičnim pločama.

Ograničenje samo na matične ploče manjeg formata potiče od reorganizovanja unutrašnjeg dela, dok sa spolja Horus i Horus MX izgledaju identično.

Promenom unutrašnje raspodele, Horus MX je dobio podršku za vodeno hlađenje. Dakle, ima dosta neobične mogućnosti – namenjen je mATX matičnim pločama u kombinaciji sa vodenim hlađenjem, a kućište je pritom i veoma jeftino.

Na našu i Vašu veliku sreću, ovaj model je trenutno dostupan u domaćoj maloprodaji i to za svega 31 evra, što je smešna cifra za jedno gejmersko kućište. 

Ostaje Vam samo da pogledate recenziju, da utvrdite da li Vam se Horus MX sviđa i da li ispunjava vaše zahteve, a onda možete u šoping.

  

Ovo je već treći video materijal sa Raidmax kućištem u nizu i obećavamo Vam da će naredna recenzija biti sa kućištem od nekog drugog proizvođača.

Što se same recenzije tiče, trudimo se da naše video recenzije zadrže istu formu kao i naše tekstualne recenzije. Dakle: kratak uvod, ciljna grupa korisnika kojima je proizvod namenjen, propratna oprema i pakovanje, spoljašnji i unutrašnji izgled kućišta, neka uopštena kompatibilnost kućišta sa raznim hardverom, i naravno, opšti zaključak na kraju recenzije.  Mada ćemo se ubuduće truditi da gubimo manje vremena na propratnu opremu i da to rešavamo malo brže.

Sigurni smo da video recenzije donose više korisnih informacija o kućištima nego tekstualne. Stvari koje se rečima i fotografijama nisu mogle preneti, sada možemo bez problema prikazati. To podrazumeva bolji uvid u: funkcionalnost HDD fioka, prikaz uvijanja stranica, zvuke tastera i prekidača, ukupne (ne)funkcionalnosti i uopšte mnogo uverljiviji 3D prikaz proizvoda.

 

Raidmax Horus MX 1

 

Specifikacije proizvoda:

   

ProizvođačRaidmax
Naziv modela

Horus MX

TipMid Tower
Podržani format matičnih pločamicro-ATX / mini-ITX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]443 x 207 x 491
Masa [kg]N/A
Tip materijalaPlastika + čelik
Boja spoljašnostiCrna
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta3
Broj spoljnih 3,5″ ležišta0
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta3
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 3
Broj PCI/PCIe ležišta5
I/O panelAudio out, mic in, 1x USB 3.0, 1x USB 2.0
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaDa
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište1x 120mm
Maksimalna visina kulera [mm]160
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]390
Rupe za vodeno hlađenjeDa
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]31
Kontaktwww.raidmax.com

 

 Video recenzija: 

 

Horus MX, kao i većina Raidmax-ovih kućišta, ne može da se takmiči sa nekim popularnim modelima. Ali sa druge strane, Horus MX je veoma jeftino rešenje za mATX matične ploče, bilo da želite vodeno hlađenje ili samo provetreno kućište. Jedino bi proizvođač trebao da ispravi štampu na kutiji i da 280mm prepravi u 240mm. Jelte, radijator oznake 280mm nije velik svega 280mm. Horus MX ima dosta specifičnu namenu, tako da ga ne možemo preporučiti kao univerzalno i sveopšte rešenje. Kućište je sasvim prihvatljivo, samo ga loš sistem filtera čini odbojnim, a zbog toga mu i dodeljujemo samo „PCAXE Gold“ nagradu.

 

Raidmax Horus MX Award

 

Nadamo se da ste uživali u video materijalu i što je najbitnije, da Vam se video verzija recenzije svidela. Cilj nam je bio da sa gledaocima podelimo sažete informacije, bez šminkanja i ulepšavanja i da Vi, kao gledaoci, sami izvučete zaključak.

Do sledećeg gledanja!

 

Horus MX na test ustupio: Raidmax

 

Komentarišite na forumu 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar