| Hardver | Kućišta | Raidmax Scorpio V [VIDEO recenzija]
Kućišta

Raidmax Scorpio V [VIDEO recenzija]

Raidmax Scorpio V

Scorpio V spada u novija kućišta iz Raidmax-ove ponude. Ovaj model je, ne tako davno, doživeo i malo osveženje, pa sada postoji u čak četiri boje. 

Konkurencija u ovom cenovnom rangu je veoma jaka, a Scorpio V nije baš najmodernije kućište na svetu. Tokom recenzije ćete već videti šta tačno ume, a šta ne ume, dok mi ipak smatramo da je fizički izgled najjači adut ovog kućišta.

Nama je stigao dosadni crni model – kažemo „dosadni“ jer Scorpio V postoji i u belom, sivom, pa čak i u pink izdanju. Na našu i Vašu veliku sreću, ovaj model je trenutno dostupan u domaćoj maloprodaji i to za svega 50 evra, ali nažalost samo u crnoj boji.

Scorpio V je dosta traženo kućište na našem tržištu, tako da će ova recenzija biti i dobar vodič za kupovinu.

  

Trudili smo se da video recenzije zadrže istu formu kao i naše tekstualne recenzije. Dakle: kratak uvod, ciljna grupa korisnika kojima je proizvod namenjen, propratna oprema i pakovanje, spoljašnji i unutrašnji izgled kućišta, neka uopštena kompatibilnost kućišta sa raznim hardverom, i naravno, opšti zaključak na kraju recenzije.  Mada ćemo se ubuduće truditi da gubimo manje vremena na propratnu opremu i da to rešavamo malo brže.

Verujemo da će video recenzije doneti više korisnih informacija o kućištima nego tekstualne. Stvari koje se rečima i fotografijama nisu mogle preneti, sada možemo bez problema prikazati. To podrazumeva bolji uvid u: kvalitet pleksiglasa, funkcionalnost HDD fioka, prikaz uvijanja stranica, zvuke tastera i prekidača, ukupne (ne)funkcionalnosti i uopšte mnogo uverljiviji 3D prikaz proizvoda.

 

Raidmax Scorpio V 1

 

Specifikacije proizvoda:

   

ProizvođačRaidmax
Naziv modela

Scorpio V

TipMid Tower
Podržani format matičnih pločamini-ATX / micro-ATX / ATX / EATX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]500 x 212 x 500
Masa [kg]N/A*
Tip materijalaPlastika + čelik
Boja spoljašnostiCrna
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta3
Broj spoljnih 3,5″ ležišta1
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta8
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 8
Broj PCI/PCIe ležišta8
I/O panelAudio out, mic in, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaDa
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište1x 120mm, 1x 120mm LED
Maksimalna visina kulera [mm]165
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]310
Rupe za vodeno hlađenjeDa
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]47
Kontaktwww.raidmax.com

 

*Proizvođač na oficijalnom sajtu ne navodi težinu kućišta, ali naša kućna vaga kaže da iznosi oko 7kg. 

 

Video recenzija: 

 

Scorpio V, kao ni druga Raidmax-ova kućišta, ne može da se trka sa današnjim tržištem po pitanju funkcionalnosti. Ali sa druge strane, ima par pametnih i jednostavnih poteza na kojima mnogo veća imena padaju. Sitnice koje su nas oduševile su, na primer: filter koji se izvlači na stranu, kontroler za čak 4 ventilatora, gumeni štitnici za I/O portove, super koristan plastični ram itd. Scorpio V ima sve bitno što bi trebalo da ima jedno napredno kućište i zato mislimo da je „PCAXE Platinum“ nagrada sasvim zaslužena.

 

Raidmax Scorpio V Award

 

Jedino je prava šteta što matična ploča nije pomerena ka dole, za barem 2mm, jer za to ima dovoljno mesta… Skoro svi AIO kuleri koriste radijatore minimalne debljine 27mm (tačnije, nismo uspeli naći neki koji je od toga tanji). Ako ništa drugo, Scorpio V nudi superiorno vazdušno rešenje sa solidnim sistemom filtera.

Nadamo se da ste uživali u video materijalu i što je najbitnije, da Vam se video verzija recenzije svidela. Cilj nam je bio da sa gledaocima podelimo sažete informacije, bez šminkanja i ulepšavanja i da Vi, kao gledaoci, sami izvučete zaključak.

Do sledećeg gledanja!

 

Scorpio V na test ustupio: Raidmax

 

Komentarišite na forumu 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar