| Hardver | Kućišta | SilverStone PS11B-Q [VIDEO Recenzija]
Kućišta

SilverStone PS11B-Q [VIDEO Recenzija]

Silverstone PS11

Dolazimo u prvi kontakt i sa SilverStoneom na polju kućišta, a kao što uvek volimo da kažemo, nadamo se da nije i poslednji. SilverStone ima jako puno toga da ponudi na polju kućišta. Imaju nenormalan broj modela, tipova i serija, i stvarno ih možemo svrstati među pionire na sceni kućišta. Dok su neki samo sanjali o „posebnim idejama“, SilverStone je izbacivao kućišta kao što je Raven RV01. Delom možemo reći da je SilverStone uvek bio ispred svog vremena.

Zašto onda njiova kućišta nisu super popularna kod nas? Pa, delom zbog nabijenih cena. Temjin TJ11B-W u EU na primer košta 570 evra, dok je kod nas 85,428 din (736 evra). Pft, pa to je high end model! Jeste, ali je isto tako nenormalna razlika i kod slabijih modela, kao što je Temjin SST-TJ04B-E, koji u EU ide za 126 evra, a kod nas za 181 evro, što je 50% skuplje! Ne znamo koje su fore sa ovim cenama, ali kapiramo da smo nakon kratkog „šerlokholmsovanja“ otkirili zašto SilverStone nije popularan u Srbiji. 

No, mi nismo portal koji se bavi ekonomijom, pa ćemo se vratiti na temu kućišta. Dakle, SilverStone itekako ima u ponudi kvalitetna i jedinstvena rešenja, a mi ćemo upoznavanje započeti sa suprotnog kraja. Kućište na testu je PS11B-Q, jeftin model, ali to naravno ne mora da znači da je i nekvalitetan. Listajte dalje, kako bi i Vi započeli upoznavanje sa ovim SilverStone proizvodom.

Sada već sigurno možemo reći da smo postali vrsni eksperti u snimanju video recenzija za kućišta, a to znamo jer smo dobili čak i podršku nekih stranaca. Pošto smo sad već sigurni da smo na dobrom putu, sa video recenzijama nećemo stati nikada, jer znamo da donose više korisnih informacija o kućištima nego one tekstualne. Stvari koje se rečima i fotografijama nisu mogle preneti, sada možemo bez problema prikazati. To podrazumeva bolji uvid u: kompatibilnost sa vodenim hlađenjem, prikaz neuvijanja stranica (u ovom slučaju), ukupne (ne)funkcionalnosti i uopšte mnogo uverljiviji 3D prikaz proizvoda, a kod ovog kućišta i jasan prikaz antiakustičnih osobina.

 

Silverstone PS11 2 T Silverstone PS11 3 T Silverstone PS11 4 T
     
Silverstone PS11 1 T Silverstone PS11 5 T Silverstone PS11 6 T

 

Specifikacije proizvoda:

ProizvođačSilverstone
Naziv modela

SST-PS11B-Q

TipMid Tower
Podržani format matičnih pločaATX, Micro-ATX, Mini-ITX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]426,5 x 215,3 x 481,5
Masa [kg]4,825
Tip materijalaPlastika + čelik
Boja spoljašnostiCrna + tamno siva
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta2
Broj spoljnih 3,5″ ležišta0
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta3
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 1
Broj PCI/PCIe ležišta7
I/O panel2x USB 3.0, Audio out, Mic in
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaNe
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište1x 120mm
Maksimalna visina kulera [mm]161
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]270 / 400
Rupe za eksterno vodeno hlađenjeDa
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]46
Kontakt

www.silverstone.com


 

Video recenzija:

 

Kao što je i sam video pokazao, PS11B-Q za svoju cenu ima dosta toga da ponudi, a imaće posebnu vrednost kao „tiho kućište“. Naravno, kućište samo po sebi ne može biti tiho, ono nema pokretne komponente koje bi pravile buku, pa je to samo usvojeni izraz. Ono što PS11B-Q nudi je da efikasno prigušuje buku i radi baš ono što i treba. Broj mana je stvarno mali, ako neke stvari uopšte možemo ubrojati među mane, s obzirom na cenu kućišita. Pritom jedini primetan „fail“ je mala rupa za provlačenje osmopinskog kabla, a sve ostalo je na mestu. Prilikom dodeljivanja ocene smo imali nameru da nagradimo dve najistaknutije stvari kod PS11B-Q kućišta, a to je niska cena i dobre antiakustične osobine, i stoga mu sleduju „PCAXE Best Buy“ i „PCAXE Silent“ nagrade.

 

Silverstone PS11 Award

 

Iako imamo neku politiku da „Best Buy“ ne dodeljujemo proizvodima koji nam nisu dostupni na tržištu, ovoga puta smo morali istaći nisku cenu kućišta. Mada ko zna, možda će se ovaj model pojaviti i kod nas, i to sa nekom razumnom cenom. Takođe se nadamo da će se cene SilverStone kućišta unormaliti, jer stvarno zaslužuju više pažnje – kako od korisnika, tako i od ostalih IT novinara.

 

SST-PS11B-Q kućište je na test ustupio: SilverStone

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar