| Hardver | Kućišta | Cooler Master MasterCase 5 [VIDEO Recenzija]
Kućišta

Cooler Master MasterCase 5 [VIDEO Recenzija]

Cooler Master MasterCase 5

Cooler Master je dosta dugo bio tih po pitanju novih kućišta. Svima je bilo jasno da se sprema nešto novo i na ovogodišnjem Computex 2015 sajmu smo imali šta i da vidimo.

Cooler Master je predstavio pravac u kojem će kompanija da ide u budućnosti, a to je modularnost. Master koncept i FreeForm modularni sistem će se odnositi na sve buduće Cooler Master proizvode, a sa novim „Make It Yours.“ sloganom aludiraju na to da sve proizvode možete lako kastomizovati, odnosno prilagoditi sebi. Ukratko, imaćete unikatan Cooler Master proizvod.

Prvi predstavnici Master koncepta i FreeForm modularnog sistema su, za sada, samo MasterCase 5 i njegova varijacija sa Pro sufiksom. Bez obzira na to, ovo su uzbudljiva vremena u svetu hardvera i IT tehnologije, jer nam se vrata otvaraju ka nečemu novom. Ne tako davno smo bili svedoci tužakanja između velikih kompanija oko toga ko kopira koga, te nam je drago što se na sceni dešava nešto drugačije. 

Koliko je sve ovo zapravo sveže i u kom pravcu se kreće ovaj pionir na polju kućišta i kulera, saznajte u nastavku teksta. 

Sada već sabijamo video recenzije za kućišta. Realno. Pošto smo sad već sigurni da je ovo pravi način za predstavljanje kućišta, sa video recenzijama nećemo stati nikada, jer znamo da donose više korisnih informacija nego one tekstualne. Stvari koje se rečima i fotografijama nisu mogle preneti, sada možemo bez problema prikazati. To podrazumeva bolji uvid u: kompatibilnost sa vodenim hlađenjem, prikaz (ne)uvijanja stranica, ukupne funkcionalnosti i uopšte mnogo uverljiviji 3D prikaz proizvoda itd.

 

Cooler Master MasterCase 4 T Cooler Master MasterCase 1 T Cooler Master MasterCase 2 T
     
Cooler Master MasterCase 3 T Cooler Master MasterCase 7 T Cooler Master MasterCase 6 T

 

Specifikacije proizvoda:

ProizvođačCooler Master
Naziv modelaMasterCase 5MasterCase 5 Pro
TipMidi Tower
Podržani format matičnih pločamini-ITX / micro-ATX / ATX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]512 x 235 x 548
Masa [kg]10,610,7
Debljina lima od stranica [mm]0,9
Tip materijalaPlastika + čelik
Boja spoljašnostiMetalik crna
Boja unutrašnjostiMetalik crna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta2
Broj spoljnih 3,5″ ležišta0
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta25
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 4Da / 7
Broj PCI/PCIe ležišta7
I/O panelAudio out, Mic in, 2x USB 3.0
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaNeDa
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište2x 140mm3x 140mm
Maskimalna visika CPU kulera [mm]190
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]296 / 412
Maksimalna dužina napajanja [mm]Nema ograničenja
Rupe za vodeno hlađenjeNe
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]135170
Kontaktwww.coolermaster.com

 

Video recenzija:

 

Kao što smo rekli, sa pojavom MasterCase 5 kućišta se diglo puno prašine na IT sceni, i to zahvaljujući dobrom marketingu. Cooler Master se postarao da sa kupovinom MasterCasea dobijate premijum proizvod i da će Vam komšije zavideti na  novom kućištu. Neki su bili ogorčeni cenom kućišta, što nama baš i nije bilo jasno, jer na tržištu postoji dosta manje funkcionalnih modela koji su skuplji, a što je još bitno napomenuti, cena kućišta se nikada ne meri prema njegovoj zapremini. Ipak, za vreme donošenja ocene smo imali malu nedoumicu, jer je u pitanju veoma lepo i kvalitetno kućište, ali mu kompatibilnost sa vodenim hlađenjem nije jača strana. Iako većina korisnika nikada neće ugraditi vodeno hlađenje, jednostavno je među korisnicima podrška za vodeno hlađenje postala vid „merila“ i taj trend moramo i mi ispratiti, zbog čega smo MasterCase 5 nagradili sa „PCAXE Platinum“ nagradom, a sam Cooler Master i njihove nove poduhvate ćemo ohrabriti sa „PCAXE Advanced Design“ nagradom.

 

Cooler Master MasterCase Award

 

Nadamo se da ste iz ove video recenzije saznali sve što ste želeli o ovom „vrućem“ parčetu hardvera i da smo Vam pomogli pri kupovini. MasterCase može i ne mora biti pun pogodak, u zavisnosti od toga šta očekujete od kućišta. Veliku većinu korisnika će zadovoljiti sa onim što nudi, to je sigurno, ali ako ste Vi zahtevan i napredan korisnik, možda treba da sečekate sledeći talas modularnih dodataka za MasterCase 5, kako biste doneli odluku o kupovini.

 

Monitor Sistem Logo

 

Za kraj bismo želeli da se zahvalimo lokalnoj Cooler Master kancelariji i Monitor Sistemu, jer su nam obezbedili MasterCase 5 test primerke i svu raspoloživu prateću modularnu opremu.

 

Komentarišite na forumu...

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar