| Hardver | Kućišta | Raidmax Narwhal [VIDEO recenzija]
Kućišta

Raidmax Narwhal [VIDEO recenzija]

Raidmax Narwhal

Ovom prilikom ćemo se posvetiti još jednom dosta svežem proizvodu od Raidmaxa, a u pitanju je ni manje, ni više, nego Narwhal. Domaći distributer je opet odradio veoma dobar posao sa brzom nabavkom ovog modela, a možemo pohvaliti i Raidmax, jer nam je u ovako kratkom roku obezbedio test primerak. Iskreni da budemo, test primerak je u redakciji već neko vreme, ali za dobru recenziju treba više vremena, pa je Narwhal tek sada stigao na red.

Narwhal je klasično mid tower ATX kućište i predstavlja nešto što bi trebalo da označi kraj Raidmaxovog puberteta. Vrlo dobro znate da je Raidmax do sada bio poznat po izrazito gejmerskim i „nabudženim“ kućištima, ali Narwhal i još neki zanimljivi modeli koji su viđeni na Computex 2015 sajmu, govore da je Raidmax krenuo u nekom novom pravcu. Zašto tako mislimo, moći ćete da vidite tokom ove video recenzije…

Ovaj proizvod predstavlja jeftiniju ulaznicu za dobro izbalansirano kućište sa mogućnošću udomljavanja visokih kulera, AIO vodenih rešenja, jakih grafičkih karti i drugih high end komponenti. Ali hajde da Vam to sve lepo i detaljno prikažemo… 

Sada već sigurno možemo reći da smo postali eksperti u snimanju video recenzija kućišta, a to znamo jer smo dobili čak i podršku nekih stranaca. Pošto smo sad već sigurni da smo na dobrom putu, nastavićemo sa video recenzijama, jer znamo da donose više korisnih informacija o kućištima nego one tekstualne. Stvari koje se rečima i fotografijama nisu mogle preneti, sada možemo bez problema prikazati. To podrazumeva bolji uvid u: kompatibilnost sa vodenim hlađenjem, prikaz ne-uvijanja stranica (u ovom slučaju), zatamnjenost bočnog prozora, ukupne (ne)funkcionalnost i uopšte mnogo uverljiviji 3D prikaz proizvoda.

 

Raidmax Narwhal 1 T Raidmax Narwhal 2 T
   
Raidmax Narwhal 3 T Raidmax Narwhal 4 T

 

Specifikacije proizvoda: 

ProizvođačRaidmax
Naziv modela

Narwhal 920

TipMid Tower
Podržani format matičnih pločaATX, Micro-ATX, Mini-ITX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]498 x 245 x 518
Masa [kg]N/A
Tip materijalaPlastika + čelik
Boja spoljašnostiCrna
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta4
Broj spoljnih 3,5″ ležišta0
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta6
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 3
Broj PCI/PCIe ležišta8 + 1
I/O panel2x USB 3.0, 2x USB 2.0, Audio out, Mic in
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaDa
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište1x 120mm, 1x 120mm LED
Maksimalna visina kulera [mm]175 (195*)
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]265 / 430
Rupe za eksterno vodeno hlađenjeDa
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]50
Kontakt

www.raidmax.com

 

*u zavisnosti od oblika i orijentacije tornja

 

Video recenzija:

 

Kao što je i sam video pokazao, Narwhal je veoma pristojno i lepuškasto kućište. Jedina, uslovno rečeno, mana je mali zatamnjeni bočni prozor koji i nema neku funkciju. U principu, Narwhal je pokrio ono gde je popularni Scorpio V omanuo, a to je podrška za vodeno hlađenje. Sa podrškom za radijatore od 240 i 280mm i sa modularnim hard disk kavezom, ovo kućište nudi sve, pa i više za svoju cenu… Zbog toga smo ga i nagradili sa „PCAXE Best Buy“ nagradom. 

 

Raidmax Narwhal Awarad

 

Nije retka pojava da prodavci podignu cenu robe kada primete da se „dobro prodaje“. Tu sudbinu je doživeo Scorpio V i naša prognoza kaže da će se isto desiti i sa Narwhalom. Trenutno kod nas košta 6000 dinara, iliti 50 evra, a cena u Evropi kreće tek od 60-tak evra. Sa druge strane, kućište opušteno vredi te pare, a trenutnu cenu svakako preporučujemo da iskoristite kao akcijski popust.

 

Narwhal kućište je na test ustupio: Raidmax

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar