| Hardver | Kućišta | Fractal Design Node 804 [VIDEO recenzija]
Kućišta

Fractal Design Node 804 [VIDEO recenzija]

Fractal Design Node 804

Naspram ostatka tržišta, dizajn Fractal Design-a je dosta specifičan, a kako i ne bi bio kad im je glavni štab smešten u Švedskoj – otuda i minimalistički, ali upečatljiv izgled njihovih proizvoda.

Node 804, proizvod koji je ovoga puta kod nas na testu, nije novo kućište, jer je zvanično predstavljen pre više od godinu dana i bio je jedan od prvih, uspešnih cube kućišta na tržišu. 

Do pre nekoliko godina, izbor kućišta za mATX matične ploče je bio nikakav, a cube kućišta skoro da nisu ni postojala. Međutim, danas ta ideja o moćnom računaru manjeg formata nije nova i strana, a izbor hardvera Vam dozvoljava da stavljate veoma jake mašine u manja kućišta.

804 je zapravo uvećani Node 304, sa kojim smo bili apsolutno oduševljeni kad je bio kod nas na testu. Da li će nas i Node 804 oduvati i hoće li opravdati svoju internet reputaciju „jednog od najboljih kjub kućišta na tržištu“, saznajte u pratećem video materijalu. 

Verovatno sada već možemo reći da smo postali eksperti u pravljenju video recenzija kućišta, a to znamo jer smo dobili čak i podršku nekih stranaca. Pošto smo sad već sigurni da smo na dobrom putu, nastavićemo sa video recenzijama, jer znamo da donose više korisnih informacija o kućištima nego one tekstualne. Stvari koje se rečima i fotografijama nisu mogle preneti, sada možemo bez problema prikazati. To podrazumeva bolji uvid u: kompatibilnost sa vodenim hlađenjem, prikaz uvijanja stranica, kvalitet bočnog prozora, ukupne (ne)funkcionalnost i uopšte mnogo uverljiviji 3D prikaz proizvoda.

 

Fractal Design Node 804 1 T Fractal Design Node 804 2 T Fractal Design Node 804 3 T

 

Specifikacije proizvoda: 

ProizvođačFractal Design
Naziv modela

Node 804

TipCube
Podržani format matičnih pločaMicro-ATX, Mini-ITX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]307 x 344 x 389
Masa [kg]6
Tip materijalaPlastika + čelik + aluminijum
Boja spoljašnostiCrna
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta0
Broj spoljnih 3,5″ ležišta0
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta8 + 2
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 4
Broj PCI/PCIe ležišta5
I/O panelAudio out, mic in, 2x USB 3.0
Pozicija napajanjaSporedna komora
Providna stranicaDa
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište3x 120mm
Maksimalna visina kulera [mm]160
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]290 / 320
Rupe za eksterno vodeno hlađenjeNe
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]90
Kontakt

www.fractal-design.com

 

Video recenzija:

 

Estetika i kvalitet izrade su na vrhunskom nivou i u to nismo ni sumnjali, jer je kućište potpisano od strane Fractal Design-a. Jedino nas je izbor materijala za bočni prozor razočarao i nisu nam se svidele još neke sitne dizajnerske odluke. Sa druge strane, Node 804 je odlično provetreno kućište, sa kompletnim i ozbiljnim sistemom filtera. Kao što ste mogli videti u video materijalu, Node 804 smo izmučili uzduž i popreko po pitanju podrške za vodeno hlađenje. Takođe ste mogli videti i da ugradnja radijatora nije jača strana ovog kućišta. Node 804 je dobro kućište, bez ozbiljnijih mana koje bi ugrozile njegovu funkcionalnost, ali kada proizvod date u ruke probirljivom i zahtevnom entuzijasti, onda se kriterijum menja. Prilikom ocenjivanja, ne možemo posmatrati stvari samo iz ugla „ludog entuzijaste“ i iz tih razloga ćemo Node 804 nagraditi sa „PCAXE Platinum“ nagradom. Ukratko, kućište je odlično, iako smo mi očekivali više.

 

Fractal Design Node 804 Award

 

Nadamo se da ste uživali u video materijalu i što je najbitnije, da Vam se svidela video recenzija. Takođe se nadamo da će nekome kompletna i detaljna provera kompatibilnosti Node 804 kućišta sa radijatorima biti korisna. Cilj nam je bio da sa gledaocima podelimo sažete informacije, bez šminkanja i ulepšavanja i da Vi, kao gledaoci, sami izvučete svoj zaključak. Što se tiče kućišta iz Fractal Design Node familije, ostao nam je još samo Node 605 da zaokružimo testove iz ove grupe.

 

Node 804 na test ustupio: Fractal Design

 

Komentarišite na forumu…

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar