| Hardver | Kućišta | In Win 805 [VIDEO recenzija]
Kućišta

In Win 805 [VIDEO recenzija]

In Win 805

Verovali ili ne, ovo nije naš prvi susret sa In Win proizvodima. Prvi kontakt smo ostvarili pre skoro dve godine kada smo pričali o Ultratop HTPC K1-C01 kućištu. Već smo tada pokazali da je In Win sklon tome da na tržište plasira nekonvencionalna, ali ipak atraktivna rešenja. Nastavićemo u tom trendu i predstavićemo In Win 805, kućište koje koristi staklo i aluminijum umesto tradicionalnog pristupa sa plastikom i limom. 

Ovo nije „najfensi“ kućište iz In Wina, ali nije ni jedno od jeftinijih. Seriju recenzija In Win proizvoda ćemo sledeći put nastaviti sa mnogo jeftinijim i pristupačnijim 703 modelom, ali smo smatrali da će 805-ica mnogo bolje predstaviti In Win kao kompaniju, pa smo krenuli odatle.

In Win je odgovaran i za kućišta kao što su S-Frame, H-Frame i H-Tower… To su ultimativni i jedinstveni primeri kućišta koji se po nekim kriterijumima mogu klasifikovati u umetnost. Mnogi ovi modeli su cenovno nedostižni za veliku većinu korisnika, i zato ćemo se za početak zaustaviti na 805-ici, koja košta oko 170 evra u EU, što je skroz razumna cena. 

 

In Win 805 3 T In Win 805 1 T In Win 805 2 T

  

Specifikacije proizvoda:

ProizvođačIn Win
Naziv modela805
TipMid Tower
Podržani format matičnih pločaATX, Micro-ATX, Mini-ITX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]476 x 205 x 455
Masa [kg]6,85
Debljina stakla od stranica [mm]3
Tip materijalaAluminijum + kaljeno staklo
Boja spoljašnostiCrna
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta0
Broj spoljnih 3,5″ ležišta0
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta2
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 6
Broj PCI/PCIe ležišta8
I/O panelAudio out, Mic in, 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x USB 3.1 Type C
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaDa
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište1x 120mm
Maskimalna visika CPU kulera [mm]156
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]320
Maksimalna dužina napajanja [mm]220
Rupe za vodeno hlađenjeNe
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]165 EU
Kontakt

www.inwin-style.com

 

Video recenzija:

 

Oni koje stvarno zanima ovo kućište, sigurno će čitati i ovaj prateći tekst, što je dobro, jer ćemo navesti par stvar koje nismo spomenuli u video recenziji. Prvo, tokom snimanja smo staklo više puta čistili raznom hemijom i drljali sa novinama, jer su novine, jelte, nabolje za čišćenje stakla. Tek kada smo kućište vraćali u kutiju, smo primetili da staklo na sebi ima i zaštitnu foliju, i kao što ispostavilo, veoma kvalitetnu foliju. Što se provetrenosti tiče, u teoriji bi trebalo sve da radi bez problema kroz jedan donji usis, ali to ćemo morati utvrditi u praksi u nekom narednom periodu. S obzirom da je maksimalna visina vazdušnih kulera samo 156mm, jasno je da je akcenat na vodenom hlađenju. OK, slatko je da ubacite neki AIO, ali prostora za ozbiljno vodeno hlađenje nema na pretek. Ima dosta mesta, ali nije baš najkomotnije kućište (ipak je mid tower u pitanju) i zbog toga moramo još jednom da uložimo kritiku na nedostatak rupa za eksterno vodeno hlađenje.

 

In Win 805 Award

 

Bez obzira na neke od ovih sitnih funkcionalnih mana, In Win 805 nagrađujemo sa „PCAXE Diamond“ priznanjem, jer predstavlja potpuno jedinstven proizvod u svom cenovnom rangu. In Win je realno prvi koji je na tržište uspešno progurao i komercionalizovao upotrebu stakla. Možda je nekome ova cena paprena, možda će se neko uhvatiti za neku od sitnih mana ovog kućišta, ali verujte nam na reč, izdržljivost stakla na ogrebotine u odnosu na izdržljivost pleksiglasa je nekima neprocenjiva.

 

In Win 30th T Baito Logo Smaill T

  

Usput, čestitamo In Win kompaniji na 30 godina postojanja i duboko se zahvaljujemo prodavnici Baito što su nam obezbedili ovaj test primerak.

 

805 kućište je na test ustupio: In Win, Baito

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar