| Hardver | Grafičke karte | Gigabyte GTX 1660 GAMING OC 6GB
Grafičke karte Gigabyte

Gigabyte GTX 1660 GAMING OC 6GB

Ovoga puta smo imali prilike da testiramo Gigabyte GeForce GTX 1660 GAMING OC 6GB grafičku kartu, koja poseduje integrisani 6GB GDDR5 192-bitni memorijski interfejs. Kako ne bi došlo do prevelikih temperatura tokom zahtevnih operacija, zastupljen je WINDFORCE 3X sistem hlađenja sa alternativnim ventilatorima.

Radi vizuelnog užitka, Gigabyte GeForce GTX 1660 GAMING OC 6GB nudi RGB Fusion 2.0 – koji se može sinhronizovati sa ostalim AORUS uređajima. Kada pričamo o Core Clock, on iznosi 1860 MHz. Ono što pomaže pri boljem rasterećenju temperature jeste heatpipe koji ima direktan kontakt sa GPU-om.

Toplotne cevi od čistog bakra takođe pokrivaju VRAM preko velikog metalplate-a kako bi se osiguralo pravilno hlađenje. Kompozitni heat-pipe kombinuje toplotnu provodljivost i fazni prelaz kako bi se efikasno upravljalo prenosom toplote između dva čvrsta interfejsa što takođe povećava kapacitet hlađenja.

Gigabyte GeForce GTX 1660 GAMING OC 6GB koristi 6 + 2 fazni dizajn kako bi omogućila MOSFET-u da radi na nižim temperaturama, i koji nudi zaštitu od prekomerne temperature i balansiranju opterećenja za svaki MOSFET, uz Ultra Durable sertifikovane choke-ove i kondenzatore, kako bi se obezbedile odlične performanse i duži životni vek.

Uglavnom, kako se Gigabyte GeForce GTX 1660 GAMING OC 6GB pokazao na testu, saznajte u detaljnoj recenziji.

 

 

Zbog svojih performansi, Gigabyte GeForce GTX 1660 GAMING OC 6GB je zavredneo AXE Diamond priznanje.

 

 

Komentarišite na forumu…

Nenad Zarić

2 komentara

Kliknite ovde da biste poslali komentar