| Gaming | Vesti | Xbox Game Pass cloud gejming stiže na konzole
Vesti Microsoft

Xbox Game Pass cloud gejming stiže na konzole

Nakon ograničenog testiranja tokom septembra, Microsoft je počeo sa implementacijom podrške za cloud gaming dodatnim Xbox One i Xbox Series X/S konzolama. Iako je sama funkcija i dalje u beta fazi, sada je zvanično dostupna odabranim korisnicima ovih konzola u 25 tržišta.

U narednim nedeljama, kompanija planira da skalira sisteme ka svim Xbox sistemima unutar tih regiona. Kao i pre, trebaće vam Game Pass Ultimate pretplata kako biste koristili ovaj servis, ali vam nije potrebna kako biste učestvovali u Alpha Skip-Ahead i Alpha Insider programima.

Microsoft je zamislio razne situacije gde bi mogućnost stream-ovanja igre bilo od koristi. Najpre, to je način za korisnike da testiraju Game Pass naslov bez da ga prethodno downloaduju.

Na isti način, takođe vam omogućava da uskočite u igru za više igrača sa svojim prijateljima, čak i ako nemate instaliran taj naslov. Na kraju, za vlasnike Xbox One-a, to je prilika da igraju Xbox Series X/S naslove kao što su The Medium i The Riftbreaker.

Za najbolje moguće iskustvo, i dalje ćete želeti da preuzmete svoje omiljene igre na svoju konzolu. Znaćete da li možete da strimujete Game Pass naslov ako ima ikonu oblaka.

 

Izvor: Xbox

 

Komentarišite na forumu…