| Gaming | Vesti | Twitch: „Uzrok curenja podataka promena konfiguracije servera“
Vesti

Twitch: „Uzrok curenja podataka promena konfiguracije servera“

Nakon hakerskog napada koji je navodno prikazao izvorni kod, zaradu poznatih streamera, kao i ostale informacije, iz Twitch-a stižu dalja upustva za sve korisnike. Rečeno je da su podaci bili izloženi internetu „zbog greške u promeni konfiguracije Twitch servera kojoj je kasnije pristupila zlonamerna treća strana“.

Takođe, u saopštenju se navodi da timovi „hitno“ rade na istraživanju počinilaca. Streaming platforma je navela da „nema naznaka“ da su otkriveni login kredencijali, uključujući lozinke.

„Pored toga, Twitch ne skladišti pune brojeve kreditnih kartica, tako da oni nisu otkriveni“, rekla je kompanija. Twitch je takođe rekao da su „radi dodatnih mera opreza resetovali sve stream ključeve“ i obezbedili vezu za dobijanje novih.

U zavisnosti od softvera za emitovanje koji koristite, možda ćete morati da ručno ažurirate softver da biste započeli novi stream. „Korisnici Twitch Studio-a, Streamlabs-a, Xbox-a, PlayStation-a i Twitch-a za mobilne aplikacije ne bi trebalo da preduzimaju nikakve poteze kako bi vaš novi ključ funkcionisao“, piše u saopštenju.

„Korisnici OBS-a koji su povezali svoj Twitch nalog takođe ne bi trebalo da preduzimaju ništa.“ Međutim, ako niste povezali svoj OBS nalog sa Twitch-om, moraćete ručno da kopirate svoj stream sa Twitch kontrolne table i ubacite ga u OBS.

„Za sve ostale, pogledajte posebna uputstva za podešavanje vašeg softvera po izboru.“ Osobe odgovorne za napad su navele da su ukrali „celokupni Twitch.tv“, uključujući mobilne, desktop i Twitch konzolne klijente. Pristupili su i zaštićenim SDK-ovima i internim AWS uslugama, između ostalog.

 

Izvor: Twitch

 

Komentarišite na forumu…