| Gaming | Vesti | Epic Games uložio žalbu protiv Apple-a zbog pravila App Store-a
Vesti

Epic Games uložio žalbu protiv Apple-a zbog pravila App Store-a

Iako se čini da je Epic Games ostvario zapaženu pobedu u parnici protiv Apple-a, portal The Verge izveštava da je Epic uložio žalbu na presudu.

Prvo obaveštenje nije objasnilo kako je developer iza Fortnite naslova osporavao odluku, ali bilo je nekoliko polja koje kompanija nije htela da prihvati. Presudom sudije Yvonne Gonzalez Rogers utvrđeno je da je Epic morao da plati 3.65 miliona dolara odštete zbog kršenja Apple-ovih pravila koja zabranjuju in-app sisteme plaćanja u third-party aplikacijama, plus 30 odsto onoga što je Epic zaradio putem svog internog platnog sistema od novembra 2020. nadalje.

Iako je Epic uspeo da natera Apple da dozvoli veze sa sistemima third-party kupovine, nije dobio ustupke pri dozvoljavanju third-party prodavnica ili sticanju „poštene konkurencije“ za kupovinu u aplikaciji. Apple u velikoj meri uspeva da očuva svoj postojeći poslovni model, sprečavajući pristup Epic Games Store-u ili sličnim alternativama App Store-a.

Ni Apple nije potpuno zadovoljan, pa se očekuje da će se žaliti na pobedu Epic -a u ovom slučaju. Ova borba se verovatno neće uskoro završiti, bez obzira na to kako sudovi donesu odluku u bliskoj budućnosti.

 

Izvor: Apple/The Verge

 

Komentarišite na forumu…