| Gaming | Vesti | Valve: „Uz novi sistem verifikacije, proverite da li možete igrati naslov na Steam Deck-u“
Vesti Valve

Valve: „Uz novi sistem verifikacije, proverite da li možete igrati naslov na Steam Deck-u“

Uoči decembarskog predstavljanja Steam Deck-a, Valve je detaljno opisao program kompatibilnosti koji će koristiti kako bi ljudima rekao da li mogu da igraju svoje igre na prenosivom računaru. Pod imenom Deck Verified, sistem grupiše igre u četiri kategorije: “Verified” („Verifikovano“), “Playable” („Može se igrati“), “Unsupported” („Nije podržano“) and “Unknown” („Nepoznato“).

Ako vidite igru sa prvom značkom, to znači da će izvanredno raditi. Od kategorije „Može se igrati“, Valve kaže da ćete možda morati da podesite neke stvari. Valve navodi Half-Life: Alyx kao primer gejming iskustva koje nećete moći da iskoristite na Steam Deck-u.

Na kraju, nepoznata oznaka znači da kompanija još nije imala priliku da testira kompatibilnost te igre. Da bi stekla verifikovan status, igra mora da ispuni četiri kriterijuma.

Prvo, trebalo bi da uključuje punu podršku kontrolera, a tastatura na ekranu bi trebalo da se pojavi po potrebi. Drugo, ne biste trebali videti nikakva upozorenja o kompatibilnosti.

Igra bi takođe trebala podržati izvornu rezoluciju Steam Deck-a (1280×800), a tekst bi trebao biti lako čitljiv. I na kraju, ako se naslov može igrati preko Protona, sve, uključujući i softver protiv varanja, trebalo bi da funkcioniše kroz sloj kompatibilnosti.

Takođe, videćete da se značke pojavljuju i u vašoj Steam biblioteci i u prodavnici. Štaviše, svaki put kada odete da kupite igru, videćete potpuni izveštaj o kompatibilnosti koji navodi sve probleme koje možete očekivati prilikom igranja igre.

Valve kaže da takođe radi na sistemu koji će vam omogućiti da vidite pod koju kategoriju kompatibilnosti potpada svaka igra u vašoj biblioteci pre nego što Steam Deck bude dostupan u decembru.

 

Izvor: Valve

 

Komentarišite na forumu…