| Gaming | Vesti | Take-Two kupuje Nordeus za 378 miliona dolara
Vesti

Take-Two kupuje Nordeus za 378 miliona dolara

Take-Two Interactive objavio je da je kupio privatnog srpskog programera mobilnih igara Nordeus za do 378 miliona dolara. Početna cena od 225 miliona dolara sastoji se od gotovine i 90 miliona dolara u novoizdanim akcijama običnih akcija Take-Two.

Osnivački tim Nordeusa primiće naknadu za akcije i nastaviće da vodi kompaniju, a ukupna isplata zavisi od budućih finansijskih rezultata.

Beogradska kompanija, poznata po svojoj popularnoj fudbalskoj upravljačkoj igri Top Eleven, tako će uzeti Take-Two-ov spisak programera usmerenih na mobilne uređaje, koji uključuje Socialpoint (kupljen 2017. godine) i Playdots (kupljen 2020. godine).

Nordeus je prvobitno osnovan 2010. godine i trenutno ima približno 180 zaposlenih.

„Naše ulaganje u Nordeus jača dalje poslovanje mobilnih igara Take-Two-a, u potpunosti se dopunjava sa Social Point-om i Playdots-om i proširuje naš sportski portfelj sa našom prvom fudbalskom ponudom ikad“, rekao je Michael Worosz, izvršni potpredsednik i šef strategije i Independent Objavljivanje za Take-Two.

„Tokom poslednje decenije, Top Eleven je povećao svoju publiku, prihod i profitabilnost kroz Nordeus-ovo uvođenje operativnih sistema uživo i stalne inovacije u igranju koje nastavljaju da vode kontinuirano angažovanje potrošača.

Takođe je neverovatno uzbudljivo za Take-Two da proširimo svoje poslovanje u živahan, lep grad kao što je Beograd; lokalni talenat za nauku i inženjerstvo u Srbiji je veoma jak, a kvalitet Nordeus tima svedoči o tome “.

 

Izvor: Take-Two

 

Komentarišite na forumu…