| Gaming | Vesti | gamescom 2021 će biti potpuno digitalno iskustvo
Vesti

gamescom 2021 će biti potpuno digitalno iskustvo

German Games Industry Association su u svom saopštenju izjavili da će se gamescom 2021 održati kao potpuno digitalni događaj, u skladu sa zdravstvenim protokolima zbog pandemije koronavirusa. Ova odluka doneta je nakon obimnih razgovora sa partnerima i izlagačima.

Dakle, organizatori uzimaju u obzir trenutnu situaciju u kojoj previše kompanija ove godine nije u mogućnosti da učestvuje u fizičkim događajima zbog još uvek teškog razvoja. To znači da će se gamescom 2021 održati isključivo digitalno i besplatno za sve ljubitelje gamecoma.

Gamescom je 2020. godine proslavio brojne uspehe: Preko 100 miliona prikaza video zapisa u svim formatima i kanalima, više od 50 miliona jedinstvenih korisnika iz 180 zemalja i 370 partnera iz 44 zemlje. Nadovezujući se na ovaj uspeh, digitalna ponuda se sada dodatno proširuje.

German Games Industry Association želi direktno da se nadoveže na uspeh prošlogodišnjeg onlajn događaja. gamecom će ponovo započeti spektakularni gamescom: Opening Night Live sa Geoff-om Keighley-em.

Sadržaj centra za igre Gamescom u potpunosti se ponovo pokreće u atraktivnijem dizajnu sa brojnim dodatnim funkcijama za fanove i partnere. Takođe je nov gamecom epix, kampanja koja omogućava obožavateljima da zarone u gamescom univerzum na putu do gamescom-a.

Počevši od gamescom: Opening Night Live-a u sredu uveče (25. avgusta) do petka uveče (27. avgusta), ljubitelji gamescom-a mogu se radovati celom programu, a neki od najzanimljivijih delova i promocija takođe će biti aktivni tokom vikenda. devcom, prvi izvor za programere i njihov ekosistem, takođe će sadržati opsežni mrežni program i pružiti industriji igara centralnu poslovnu platformu.

Nekoliko celodnevnih poslovnih susreta, poput popularnog formata „Indies meet Investors and Publishers“, devcom Pitch it! ili posebni događaji za pronalaženje događaja i predstavljanje na tribinama međunarodne zajednice kompanije devcom, biće znatno prošireni.

Još jedna nova karakteristika je jasna usredsređenost devcoma na sadržaj i obiman konferencijski program u prva dva dana, dok će od srede do petka sve biti o poslovanju, umrežavanju i popularnom devcomovom digitalnom sajmu. Međutim, lansiranje nove mrežne B2B platforme gamescom biz biće odloženo za godinu dana jer se njegove karakteristike mogu u potpunosti razviti samo u hibridnom konceptu.

Kongres Gamescoma, vodeće evropske konferencije o socijalnom, ekonomskom i kulturnom potencijalu igara, ponovo će se održati samo digitalno u četvrtak, 26. avgusta 2021.

 

Izvor: gamescom

 

Komentarišite na forumu…