| Gaming | Vesti | Facebook kupuje studio iza platforme Crayta
Vesti

Facebook kupuje studio iza platforme Crayta

Facebook Gaming je uvrstio Unit 2 Games u svoju porodicu akvizicija, a sam developer je poznat po Crayta-i, zajedničkoj platformi za stvaranje igara izgrađenoj na Unreal Engine 4 koja je lansirana kao ekskluzivni Stadia proizvod prošle godine.

Facebook će imati kontrolu nad Unit 2 timom i sada poseduje njegovu tehnologiju. Na osnovu često postavljanih pitanja, koje je kompanija objavila o akviziciji, tim ne prestaje sa radom na Crayta, a igra će i dalje biti dostupna.

Ukoliko ne znate šta je Crayta, to je platforma koja vam pruža jednostavan način da kreirate sopstvene igre – ili da je napravite sa saradnicima – čak i ako ne znate kako da kodirate.

Tada možete navesti druge ljude da igraju vaše igre, pa čak i zaraditi novac.

Naravno, moći ćete da dočarate sofisticiranije nivoe i pravila ako znate kako da kodirate i ako ste već iskusni u razvoju igara, ali tehničko znanje nije uslov za početak.

Facebook je kupio kompaniju da bi zapravo „stvaranje igara učinilo dostupnijim i jednostavnijim za upotrebu“, a planira da na svojoj web lokaciji „integriše Crayta-in alat za stvaranje u cloud platformu Facebook Gaming-a kako bi trenutno pružio nova iskustva“.

 

Izvor: Facebook Gaming

 

Komentarišite na forumu…