| Gaming | Vesti | Odloženo lansiranje Valve Steam Deck-a
Vesti

Odloženo lansiranje Valve Steam Deck-a

Kompanija Valve je odlučila da odloži lansiranje Steam Deck gejming konzole za još dva meseca. Naime, ukoliko ste jedan od onih koji su odlučili da igraju omiljene naslove na ovoj konzoli, isporuka će početi u februaru 2022, umesto u Decembru, kako smo ranije pisali na AXE portalu.

Valve je kao razlog odlaganja naveo da je u pitanju kriza poluprovodnika koja je uticala na sve, počevši od cena grafičkih karti pa sve do proizvodnje automobila.

„Jako nam je žao zbog ovoga – uradili smo sve što smo mogli da zaobiđemo probleme u globalnom lancu snabdevanja, ali zbog nedostatka materijala, komponente ne stižu do naših proizvodnih pogona na vreme da bismo ispunili naše početne datume lansiranja, navode čelnici kompanije Valve.

Ako ste unapred naručili Steam Deck uređaj, budite sigurni da će vaša rezervacija biti isporučena u skladu sa tim, samo sa dva meseca zakašnjenja. Valve navodi da „na osnovu naših ažuriranih procena izrade, Steam Deck će početi da se isporučuje kupcima u februaru 2022.

Ovo će biti novi datum početka reda za rezervaciju — svi vlasnici rezervacija zadržavaju svoja mesta u redu, ali će se datumi pomeriti u skladu sa tim. Datum rezervacije procene će biti ažurirane ubrzo nakon ove objave.“

 

Izvor: Steam Deck

 

Komentarišite na forumu…