| Vesti | Hardver | Valve najavio Steam Deck gejming konzolu
Hardver Vesti

Valve najavio Steam Deck gejming konzolu

Kompanija Valve je najavila prvi u novoj kategoriji ručnih PC gejming uređaja – u pitanju je Steam Deck, čija je početna cena oko 399 dolara. Za Steam Deck iz kompanije Valve navode da je u pitanju moćni all-in-one prenosivi računar.

Takođe, čelnici tvrde da je Steam Deck, uz specijalan procesor razvijen u saradnji sa kompanijom AMD, moguće porediti sa gejming laptopovima kada se govori o pokretanju najnovijih AAA naslova.

Vaša Steam biblioteka sa naslovima će biti na Deck-u, te se možete igrati kad god i gde god to budete želeli.

Steam Deck je takođe open PC, te postoji i mogućnost instalacije bilo kog softvera ili povezivanja sa bilo kojim hardverom.

„Mislimo da Steam Deck daje ljudima još jedan način igranja omiljenih naslova na uređaju visokih performansi po povoljnoj ceni“ – navodi osnivač Valve, Gabe Newell.

„Kao gejmer, ovo je proizvod koji sam oduvek želeo. Kao developer igara, u pitanju je mobilni uređaj koji sam oduvek želeo za naše partnere.“

Steam Deck počinje sa prodajom po ceni od 399 dolara, a ako želite opcije sa većim kapacitetom skladištenja podataka, one će biti dostupne po cenama od 529, kao i 649 dolara.

 

 

Izvor: Steam

 

Komentarišite na forumu…