| Gaming | Vesti | Microsoft uvrstio dodatnih 76 naslova na Xbox program kompatibilnosti
Vesti

Microsoft uvrstio dodatnih 76 naslova na Xbox program kompatibilnosti

Povodom 20 godina Xbox-a, kompanija Microsoft je najavila da će mesto u svom Xbox programu nazadne kompatibilnosti dobiti još 76 naslova. Ako ste fan celokupnog serijala Max Payne ili F.E.A.R franšize, ovo može biti poslastica za vas.

To znači da svaki naslov koji Microsoft bude uvrstio u kolekciju podržava Auto HDR na konzolama Xbox Series X i Series S. Takođe ćete videti povećanje rezolucije kada igrate originalne Xbox igre.

Xbox Series X i Xbox One X će prikazati te naslove u četiri puta većoj rezoluciji u odnosu na izvornu, dok će Xbox Series S to učiniti tri puta, a Xbox One S i Xbox One dva puta. Pored toga, 11 naslova će podržavati FPS Boost.

Ova funkcija povećava frejmrejt igre do 60 FPS. 26 naslova koji su već bili deo biblioteke nazadne kompatibilnosti sada će podržavati i FPS Boost.

Na toj listi su Fallout: New Vegas, The Elder Scrolls IV, Dragon Age: Origins i Dead Space 2. Poslednji put kada je Microsoft dodao nove naslove u program nazadne kompatibilnosti bio je 2019.

U to vreme je to trebalo da bude kraj inicijative, međutim čelnici iz Microsoft navode da je ovo poslednje ažuriranje.

„Iako nastojimo da ostanemo fokusirani na očuvanje i unapređenje umetničke forme igara, dostigli smo granicu naše mogućnosti da unesemo nove igre u katalog iz prošlosti zbog licenciranja, pravnih i tehničkih ograničenja“, izjavila je Peggy Lo, vođa Xbox programa kompatibilnosti.

 

Izvor: Xbox

 

Komentarišite na forumu…