voodoons
Moderator
- Učlanjen(a)
- 06.04.2009.
- Poruka
- 7.950
- Rezultat reagovanja
- 147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
- Admin
- #22.426
Recimo DSG očitava broj okretaja točka u svakom trenutku. ESP očitava... ABS je tu najmanje bitan jer se on aktivira samo na 0rpm točka.. ASR i ESP ovitavaju razliku okretaja dva i/ili četiri točka pa reaguju u skladu sa datim instrukcijama u kodu...Veća felna i niži profil isti obim točka. Brzina okretanja utiče ba očitavanje brzine, eventualno na ESP. ABS "ne zna" da li imaš manji ili veći točak, ali može da očita blokiranje ili razliku u brzini okretanja između levog i desnog, prednjeg i zadnjeg. Podrazumeva se da su ti svi točkovi istih dimenzija.
225/45/17 ima isti obim kao 195/65/15. ;-)
km sat očitava...
abs senzor daje vrednosti pre svega računaru koji ih predaje onom uredjaju koji zahteva očitavanje. U svakom slučaju dolazi do pogrešnih očitavanja ukoliko se menja dimenzija točka bez kompenzacije u visini profila gume..
Hoćeš reći da su Kumho iz 2012. bolje nego Sava UHP2 iz 2017? E pa nisam baš siguran. Čak i Kumho iz 2017. se loše kotiraju na ADAC testovima, ispod Save. Verovatno su bolje od Tigra Syneris, npr. Michelin Pilot Sport iz 2012, danas ekvivalenta guma košta 14K jedna, za te pare imaš dva Tigra i 1.5 Save UHP2.
Stalno me okreces, kao janje na ražnju
Ja sam samo hteo reci da si 2012-2015 imao prvu i pokoji primerak druge klase guma a 2016 i 2017 imaš više klasa kvaliteta guma. Zato su sad jeftinije gume. A jeftinije su i zbog pojeftinjenja tehnologije koja preuzima primat a dolazi iz Kine.
Prosek kvaliteta od najkvalitetnije do najmanje kvalitetne gume je recimo bio (na skali do 5) 4-4.2... 2017 prosek kvaliteta je recimo 3 zato sto sad imaš gomilu nekvalitetnih guma.
Ja nisam niti ću porediti dva proizvodjaca, dva modela jer nisam kompetentan da to radim. Mogu reci ono sto sam vozio od 17-ki a to je da je Kumho ZR17 za klasu bolja guma od Dayton R17 koja je skoro pa duplo jeftinija. To je ono sto ja imam, znam i osetim. Šta je ADAC ili neko drugi rekao me sad ne zanima toliko kad ne kupujem niti gledam gume. Kad bude trebalo, kad budem kupovao verovatno ću pogledati ili možda i neću već ću cimnuti nekog ko radi sa tim pa je dovoljno upućen i kupiti već nešto a znam da ako budem i tad na 17" da će biti jeftinije nego sad...
Sent from my iPhone using Tapatalk