| Vesti | Softver | Xbox ban je nepovratan
Softver

Xbox ban je nepovratan

 

 

Microsoft je u dva navrata do sada banovao oko 5%, odnosno milion korisnika i tako ih ostavio bez pristupa Xbox live mreži. Xbox 360 konzola je opremljena sa DRM tehnologijom koja služi da detektuje piratske igre. Neki korsinici su modifikovali konzolu da bi zaobišli DRM zaštitu i upravo ti korisnici su ostali bez pristupa mreži.

Mnogi korisnici se nadaju da će Microsoft popustiti i dozvoliti im da se vrate u mrežu. Međutim, poslednja izjava Microsofta je obeshrabrujuća i tvrdi da će ban ostati zauvek. Jedini način da banovani Xbox korisnik pristupi Xbox live mreži je kupovina nove konzole. Korisnici mogu da povrate svoj nalog sa nekom ne modovanom Xbox konzolom, ali će njihove banovane konzole i dalje ostati van mreže. Naravno, modifikovane, banovane konzole će i dalje moći da rade van mreže.

16_xbox360_logo

Samo modifikovanje konzola nije zabranjeno, ali je zabranjena piraterija pa je pristup mreži sa takvim konzolama zabranjen. Bez pristupa mreži se ostaje i zbog korišćenja „čitova“, vulgarnosti, širenja rasizma…

Glasine tvrde kako je drugi talas banovanja uveden zbog izlaska Call of Duty: Modern Warfare 2, igra koja probija rekorde u prodaji.

 

Koliko će vremena biti potrebno da moderi zaobiđu ban?

 

Izvor: Fudzilla

Komentarišite na forumu

 

 

Nenad Zarić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar