| Vesti | Softver | Windows x64 je bezbedniji
Softver

Windows x64 je bezbedniji

 

 

 

 

Windows korisnici koji koriste 64-bitnu verziju operativnog sistema imaju veću šansu da ne budu napadnuti sa nekim zlonamernim kodom. Prema Microsoft-ovom timu koji se bavi pitanjem bezbednosti, 64-bitni Windows ima najmanju stopu prijavljenih „malware“ infekcija u prvoj polovini 2009.

 

 

Prema Microsoft-ovom Malware centru za zaštitu, 64-bitni malware je veoma redak u svetu. Na osnovu podataka iz Microsoft Malicious Software Removal Tool (MSRC), 64-bitna verzija Windows XP-a ima 48%  manju verovatnoću da će se inficirati u odnosu na 32-bitno izdanje u prvoj polovini 2009, dok 64-bitna Vista verzija operativnog sistema ima 35% manju verovatnoću da će biti inficirana u odnosu na 32-bitnu Vistu.

23_malware

 

Blog dalje navodi da je 64-bitna verzija Windows 7 dominantna po pitanju bezednosti kada se radi o Windows operativnim sistemima. Blog tvrdi da je dizajn 64-btnog Windowsa bezbedniji od 32-bitne verzije, isključuje mere poput PatchGuard-a, što ga čini težim za prodiranje malware kodova u samu srž jezgra (kernel) u operativnom sistemu.

 

Izvor : fudzilla

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Nenad Zarić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar