| Vesti | Softver | World Cyber Games 2011
Softver

World Cyber Games 2011

wcg

Tradicionalno, osmu godinu za redom, u Beogradu će se održati World Cyber Games takmičenje, 30. septembra do 2. oktobra, na Beogradskom sajmu. Zahvaljujući globalnoj saradnji sa kompanijom Samsung, pobednici ovogodišnjeg nacionalnog finala World Cyber Games takmičenja učestvovaće na najvećoj svetskoj smotri, Velikom finalu u južnokorejskom gradu Busanu, od 8. do 11. decembra. Oficijelne igre ovogodišnjeg Regionalnog finala su Counter Strike 1.6, a po prvi put i Starcraft 2!

 

WCG će se takođe po prvi put odvijati u okviru CE&HA (Consumer Electronics & Home Appliances) sajma potrošačke elektronike, od 30. septembra do 2. oktobra 2011. u Halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

Samsung Electronics, kao globalni sponzor, višegodišnjom podrškom WCG manifestacijama želi da ukaže na značaj elektronskog sporta i sajber kulture kao svetskog fenomena. „Pružajući podršku ovogodišnjem nacionalnom finalu World Cyber Games Srbije, želimo da istaknemo kako elektronska sportska kultura nije egzotična pojava već realnost sa kojom se mladi u čitavom svetu svakodnevno susreću i u čijem širenju aktivno učestvuju. World Cyber Games, kao internacionalno takmičenje koje svake godine u velikom finalu okuplja takmičare iz preko 60 zemalja sveta, predstavlja spektakularnu smotru najboljih igrača planete i kao takvo, omogućava da elektronski sport bude prepoznat kao ravnopravna sportska disciplina“, rekla je Ana Bajović, menadžer za korporativne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

Ovogodišnji World Cyber Games, pored Samsung Electronicsa, kao globalnog sponzora, podržaće i kompanije CoolerMaster, AMD, Microsoft, Kingston i Asrock, koje su duži niz godina uz WCG.

Na lokalnom nivou, kompanija WinWin će obezbediti oficijelni računar, kako bi igrači imali mogućnost da se takmiče na hardverski izuzetno moćnim mašinama.

 

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar