| Vesti | Softver | Windows 10: GIF pretraga, kucanje glasom i još mnogo toga
Softver Microsoft

Windows 10: GIF pretraga, kucanje glasom i još mnogo toga

Windows 10 dobija integrisanu GIF pretragu, poboljšanja pri glasovnom unosu i brojne druge funkcije, napisao je stariji menadžer programa iz Microsoft-a Brandon LeBlanc u Windows-ovom blog postu.

Sve funkcije su trenutno u fazi beta testiranja.

Opšti cilj novih funkcija, rekao je LeBlanc, je da poboljšaju sposobnost sistema da vam pomogne da komunicirate glasom i tekstom na svojim uređajima.

Kako biste što pre „začinili“ razgovor uz animirane GIF-ove, bilo da je smeh, plač ili okretanje očiju, Windows 10 će vam omogućiti da brzo unesete animirane GIF-ove tako što ćete otkucati WIN + [.] i WIN + [;].

Izbor GIF-ova, podržan od GIF baze podataka Tenor, biće kontinuirano ažuriran na osnovu trenutnih trendova i hashtagova.

Kucanje glasom predstavljeno je kao „nova i poboljšana“ verzija Windows diktiranja. Nova verzija je optimizovana za upotrebu sa touch tastaturama, ima automatsku interpunkciju i pozadinske prepravke koje bi trebalo da ubrzaju kucanje glasom uz što bržu reakciju.

Takođe možete da koristite glasovne komande da zaustavite ili pauzirate glasovno kucanje i da izbrišete ili odaberete određene reči.

Funkcija glasovnog kucanja ima dugme na touch tastaturi za lak pristup. Uz ažuriranu Touch tastaturu dolaze nove animacije i zvukovi pritiska tastera, bolja pretraga za emoji-e i GIF-ove i mala podešavanja za veličinu i raspored tastera.

Osim za sve one koji nisu Beta testeri, nije poznat datum kada će ostali dobiti nove funkcije, ali ako sada želite da ih isprobate, možete se jednostavno prijaviti za program Windows Insider.

 

Izvor: Windows Blog

 

Komentarišite na forumu…