| Vesti | Softver | VRMark izašao
Softver

VRMark izašao

VRMark

Imate jedan od popularnih VR sistema, kao i par VR igara u kojima koristite potencijale Vašeg VR-a, ali niste sigurni da li je Vaš PC spreman i za one zahtevnije VR aplikacije.

Upravo za takve potrebe možete iskoristiti VRMark aplikaciju, koja je izašla pre neki dan i koja testira Vašu konfiguraciju i pokazuje da li je Vaš PC dovoljno dobar za VR. Takođe, ako još nemate VR sistem, a želite da ga pazarite VRMark će Vam omogućiti da proverite da li je Vaš PC dovoljan za VR, jer njegovo pokretanje ne traži VR, već se slika može prikazivati i na standardnom monitoru.

VRMark se sastoji iz dve scene – Orange room, kao i Blue room. Orange room scena pokazuje da li je korisnikov PC dovoljan za VR, tako da je idealan za one koji planiraju kupovinu jednog od popularnih VR sistema, a nisu sigurni da li će njihova konfiguracija to podržati u potpunosti.

 

VRMark 1

 

Za razliku od Orange Room, Blue Room scena je namenjena entuzijastima, koji žele da osete najbolje VR iskustvo i koji testira PC do krajnih granica, jer se rendering scene se vrši u 5K (5120 × 2880) rezoluciji.

 

VRMark 2

 

VRMark je dostupan u tri verzije – Basic, Advanced i Professional. Basic verzija omogućava pokretanje Orange room testa, Advanced sadrži sve testove (zajedno sa podešavanjima) i mogućnost čuvanja rezultata offline, dok se Professional verzija može koristiti u komercijalne svrhe. Kako sve to izgleda možete videti na video materijalu ispod:

 

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar