| Vesti | Softver | Windows Vista Service Pack 2 spreman
Softver

Windows Vista Service Pack 2 spreman

 

Par meseci pošto je Microsoft omogućio široj javnosti da downloaduje beta verziju Service Packa 2 za Windows Vistu, titan u softverskom biznisu je objavio da je SP2 izašao iz beta faze. Novi service pack je prosleđen proizvođačima PC kompjutera (HP, Dell, IBM) prekjuče, a javnosti će postati dostupan kasnije u ovom kvartalu (april – jun 2009.).

Pored svih updateova izbačenih od service packa 1 service pack će sadržati podršku za novi tip hardvera, uključujući ID i vendor stringove za VIA-in 64bit Nano procesor, podršku za bluetooth 2.1 i mogućnost rezanja Blue-Ray diskova nativno iz OS-a. Na žalost, za puštanje Blue-Ray filmova će biti potreban third-party program.

Takođe, SP2 bi trebalo da poboljša wi-fi performanse, pogotovu kada se sistem diže iz sleep moda, dok će Windows Connect Now wi-fi konfiguracija biti uprošćena. Windows Search 4.0 će vam pomoći: „bržom i lakšom pretragom, kao i promenjenim sistemom relevancije“. Konačno, SP2 donosi podršku za exFAT fajl sistem, za koji mikrosoft kaže da će: „Podržavati UTC vremenske markere, što će omogućiti pravilnu sinhronizaciju fajlova kroz više vremenskih zona.“

Na blogu Windows Tima, Brandon LeBanc kaže da će novi service pack biti distribuiran kao u jednom exe fajlu koji će biti isti i za Vistu i za Server 2008, zbog čega će „IT profesionalcima“ biti lakše da ga instaliraju.

Da li koristite Windows Vistu? Šta bi ste vi želeli da vidite u budućem service packu (osim velikog poboljšanja u performansama)? Recite nam na forumu

Sibin Grašić

DevOps inženjer danju - WordPress Bog noću. Kad ne kuca po tastaturi, bakće se egzotičnim hardverom.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar