| Vesti | Softver | Square Enix i Tencent udruženi kreiraju igre
Softver

Square Enix i Tencent udruženi kreiraju igre

SQ

Kompanija Square Enix je zvanično objavila saopštenje gde se navodi uspostavljanje strateškog saveza sa kineskim tehnološkim gigantom Tencent.

Brojni detalji o partnerstvu su za sada i dalje nepoznati, međutim u saopštenju za medije je spomenuto nekoliko zanimljivih detalja.

Dva entiteta žele da formiraju joint-venture kompaniju, i naprave „triple-A“ naslove.

„Ova prilika će nam omogućiti da spojimo naš širok dijapazon mogućnosti internet servisa, rame uz rame sa izvanrednom kreativnošću Square Enix Group, i ponudimo našim korisnicima jedinstveno iskustvo na globalnom nivou“, rekao je Stiven Ma, viši potpredsednik za Tencent Group.

Square Enix već posluje u Kini i radili su sa Tencent-om na smartphone igri pod imenom Sangokushi Ranbu. Današnja objava ukazuje na to da dvojac želi da ojača svoje partnerstvo sa novim, zajednički razvijenim igrama.

Square Enix je kreirao brojne franšize, od Final Fantasy, Dragon Age, pa sve do Kingdom Hearts, a i uplovili su u svet mobilnih igara uz Final Fantasy Record Keeper i Final Fantasy XV: Pocket Edition. Tencent već poseduje oko četrdeset odsto udela u Epic Games-u, developeru Unreal Engine-a i battle royale naslova Fortnite.

Takođe poseduje Riot Games, studio iza naslova League of Legends, a kreatori poput JJ Abrams-a iz Bad Robot Productions uveliko rade na kreiranju video igara.

 

Izvor: Square Enix

 

Komentarišite na forumu…