| Vesti | Softver | Spotify više ne strimuje muziku putem Safari browser-a
Softver

Spotify više ne strimuje muziku putem Safari browser-a

Spotify Safari

Ako ste korisnik Safari-ja i ako ste krstarili muzičkim portalom Spotify i uživali u svojim omiljenim pesmama, moraćete da se preselite na drugi pretraživač, čemu svedoči najava tog portala da korisnici neće više moći da slušaju pesme putem Spotify-jevog web player-a jer on više ne funkcioniše na Safari-ju.

Kada posetite sajt iz Safari-ja, ukazaće vam se poruka da koristite drugi pretraživač ili pak da pokrenete Mac aplikaciju.

Kada su čelnike kompanije brojni korisnici pitali koje je trenutno stanje aplikacije, odgovor koji su dobili je taj da su najnoviji update-i doprineli da Spotify na Safari-ju trenutno bude nedostupan.

Ipak, nakon brojnih nedoumica, tehnička podrška je iznela informacije da Spotify neće više imati podršku za Safari, kao i nisu sigurni po pitanju datuma i vremena povratka kompatibilnosti, ali navode da će sve zainteresovane blagovremeno obavestiti putem Community dela Spotify-ja.

Na tom delu sajta, provlače se brojne informacije i teorije, od kojih je ona da je sve započelo zbog Google Widevine-a, modula za dekripciju koga Apple više ne podržava, najviše diskutovana na forumima kao jedna od tačnih teorija.

U međuvremenu, još informacija se čeka od razvojnog tima Spotify-ja.

 

Izvor: Spotify

 

Komentarišite na forumu