| Vesti | Softver | Prvi DirectX 11 benčmark program
Softver

Prvi DirectX 11 benčmark program

unigine

 

 

Windows 7 samo što je zvanično objavljen a svet 3D komponenti nije čekao dugo. Kontaktirani smo od Matthew tippet-a koji ima veze sa ruskom programerskom kompanijom Unigine. Ispalo je da je ova kompanija napravila veoma impresivan DirectX 11 „engine“, da bi ga zatim ponudila u obliku benčmark programa za testiranje najnovijih grafičkih karti.

 

 

 

 

 

Lista podržanih funkcija je sledeća :

–          Podrška za OpenGL, DirectX 9, DirecX 10 i DirectX 11

–          Sveobuhvatna iskorišćenost tessellation tehnologije

–          Napredni SSAO (screen-space ambient occlusion)

–          Volumetric cumulonimbus oblaci generisani od strane preciznog algoritma

–          Dinamička simulacija promene okruženja sa vernim fizičkim izgledom

–          Interaktivno iskustvo kroz letenje/hodanje kroz modove

–          ATI Ezefinity podrška

 

Prvi DX11 benčmark program dobio je naziv Heaven (raj/nebo), a mi vam preporučujemo da pogledate video da bi ste sagledali sve mogućnosti Unigine 3D „engine-a“.

 

26_unigine_bench_dx11

Zamislite kako izgleda ovaj prizor na 24″ monitoru, efekti koji su nam se dopali su focus, motion blur i Depth of Field. Višeplatformska verzija programa koja podržava i OpenGL će biti objavljena uskoro. Prema Michael’u, Heaven bečmark će raditi i na Linux operativnim sistemima, omogućavajući programu da radi i na 24 LCD monitora odjednom – da li smo napomenuli da je Eyefinity podržan u startu.

 

Ako sve prodje kako treba, druga verzija ove 3D aplikacije će biti Linux verzija ovog Heaven benčark programa, prateći Laminarov Istraživački X avion. Joše jedna bitna stvar oko ovog benčmark programa je i to što zahvaljujući snažnoj iskorišćenosti Tessellation i DirectCompute-a i JPEG formata tekstura (umesto standardnog bmp formata koji se koristi dan danas), programeri uspevaju da sabiju program na veoma mali kapacitet, Heaven benčmark program iznosi samo 127.8 MB.

 

 

Ovaj program će verovatno zaslužiti titulu „download-a nedelje“.

 

Izvor : brightsideofnews

Komentarišite na forumu