| Vesti | Softver | Otkazan DLC Friday the 13th usled filmskih prava
Softver

Otkazan DLC Friday the 13th usled filmskih prava

F13th

Prošlogodišnji naslov Friday the 13th je postao uspeh kod fanova ove popularne slasher movie franšize, adaptirajući setup filma u online gaming iskustvo gde igrate kao jedan od tinejdžera koji pokušavaju da izvuku živu glavu iz kampa Crystal Lake.

Razvojni timovi su obećali da će novi dodaci ubrzo stići za ovu igru, međutim, za sada ćemo ipak morati da pričekamo.

Naime, izdavač Gun Media je za sada odlučio da ukine sve buduće DLC-jeve i content update-ove zbog trenutne borbe oko autorskih prava oko ovog filmskog serijala.

Victor Miller je scenarista originalnog Friday the 13th filma iz 1980. koji je trenutno u sudskom procesu sa režiserom Sean Cunningham-om, koji se složio oko licenciranja sa Gun-om, i gde je upisan kao jedan od producenata igre.

Obe strane se ne slažu oko toga ko poseduje prava na celokupnu franšizu. Cunningham je naveo da je Miller napisao film kao work-for-hire dogovor, i samim tim ne poseduje bilo koja prava na franšizu, ali Miller navodi da zakonska odredba o autorskim pravima znači da mu se prava pripisuju.

Miller je predstavio obeveštenje o prekidu 2016. godine za one koji trenutno poseduju prava, a to bi trebalo da stupi na snagu 15. jula ove godine. Kako je Gun ukinuo DLC mesec dana pre tog datuma, iz tima navode da su probali da ne reaguju pre zvaničnog ishoda slučaja.

Dok se slučaj ne rasčisti, Gun ne sme da objavljuje novi sadržaj, a među update-ima koji su prekinuti su dodatni play modovi, odeća, novi likovi za igru poput Uber Jason-a iz Jason X, kao i dodatnih čuvara kampa.

 

F13th 01

 

Izvor: Gun Media / Friday the 13th: The Game

 

Komentarišite na forumu

Tagovi