| Vesti | Softver | Office 2010 javna beta verzija dostupna tokom novembra
Softver

Office 2010 javna beta verzija dostupna tokom novembra

 

Microsoftov CEO, Steve Ballmer, objavio je danas da će beta verzije Microsoftovih softverskih paketa, Microsoft SharePoint Server 2010 i Microsoft Office 2010 biti dostupne u toku novembra.

Office 2010, poznat i pod kodnim imenom Office 14, biće pušten u prodaju ispisan u 32-bit i 64-bit kodu, i kao takav biće prvi Office proizvod koji će podržavati obadve platforme.

 

Druga interesantna stavka je da će biti objavljena besplatna (i naravno osiromašena, sa nekim od komercijalnih reklama) edicija Web-based Office-a 2010, o kojoj je bilo reči tokom Professional Developer konferencije u Los Anđelesu, još u septembru 2008. godine. Biznis korisnici koji budu želeli da koriste ovu Web-based ediciju, moraće da plate Microsoftu ukoliko žele da uklone reklame koji će se pojavljivati u besplatnoj ediciji.

20_office_2010

Tokom svog izlaganja na Microsoft SharePoint konferenciji, Ballmer je izjavio da će korisnici novih paketa Office-a i SharePoint Servera biti u mogućnosti da izađu na kraj sa trenutnim „overfolow“-om informacija. Na ovaj način korisnici će biti u mogućnosti da putem SharePoint Servera u potpunosti kontrolišu protok i dostupnost infomacija između svojih udaljenih lokacija i predstavništva. SharePoint Server 2010 je dosada najvažnije i najveće izdanje ovog paketa od strane Microsofta, izjavio je Ballmer.

„Microsoft SharePoint 2010 je deo Microsoftovog narednog talasa Office-related produkta, koji uključuje Microsoft Office 2010, Microsoft Project 2010, Microsoft Exchange Server 2010 i Microsoft Visio 2010, koji su dizajnirani da ponude korisnicima najbolju moguću produktivnos u radu, putem PC-a, telefona i Web browser-a“, zaključio je Steve Ballmer.

 

 

Izvor : guru3d

Komentarišite na forumu