| Vesti | Softver | Novi Internet benchmark test program (QoSTest)
Softver

Novi Internet benchmark test program (QoSTest)

6_www

 

 

Mnoge zemlje su se već okrenule novoj generaciji propusnih moći preko „fibre“ optičkih kablova, a sami provajderi obećavaju veliki skok u brzinama ka svojim korisnicima. Sledeće dve godine će biti ključan period za par zemalja poput Singapura, Australije i US koji će završiti sve potrebne instalacije i samu infrastrukturu koja predstavlja ulazak u novo digitalno doba.

 

 

 

Međutim, ono što smo primetili je da sami provajderi ne garantuju teorijsku brzinu od njih do samih korisnika i samim tim ne mogu da garantuju kvalitetno internet iskustvo.

Ne postoji garancija u vidu propusne moći koja je data od provajdera ka samim kupcima, a Internet saobraćaj se često okaraterizuje kao „najbolji mogući“. Dan danas nam ne preostaje ništa drugo osim da prihvatimo datu reč od provajdera zdravo za gotovo.

QualityOfService

Kolika je zaista propusna moć provajdera, njegove latencije i na kraju kvalitet celokupnog servisa a koliko nam je pruženo ?

 

VR-Zone predstavlja QoSTest, koji će vam pružiti sve odgovore na ova postavljena pitanja a i više.

Ovaj Internet Of Quality test je napredniji od trenutnih test metoda koji sve što proveravaju je „end-to-end“ propusna moć linije. Benchmark opcije nude pun paket merenja i pokrivaju mnogo veći izbor lokacija za poređenje, tako da ne merite samo konekciju između vas i test servera, nego vaše celokupne konekcije.

 

QOStest

 

Trenutno raspoliživa merenja su :

 

  1. Real-World HTTP test performansi na osnovu 20 najpoznatijih veb stranica na svetu.
  2. ICMP Ping Test ka glavnim ruterima širom sveta. (RTT/Jitter/Loss measurement)
  3. UDP Ping Test ka izabranim ciljevima (RTT/Jitter/Loss measurement)
  4. SIP (Voip) Ping Test ka izabranim ciljevima (RTT/Jitter/Loss measurement)
  5. SIP (Voip) Prioritet pod jakim opterećenjem „QOS“ test (RTT/Jitter/Loss measurement)
  6. TCP Throughput Test

 

QoSTest ne samo što će moći da uporedi vašu konekciju sa ostalim testerima, nego is a ostalim internet provajderima, modemima i zemljama. Možete ga koristiti i za razmenu rezultata ako primetite pad protoka u vašoj mreži. Možete ga čak i skinuti i koristiti njegov Monitor deo za praćenje same konekcije i njenu opterećenost. Nadamo se da ćemo sa dovoljno podataka, biti u mogučnosti da otkrijemo istinski kvalitet servisnih usluga koje svako od nas dobija od svojih provajdera.

 

Probajte ovaj test odmah na oficijalnoj stranici.

 

Izvor : vr-zone

Komentarišite na forumu