| Vesti | Softver | Microsoft finalizuje XP mod za Windows 7
Softver

Microsoft finalizuje XP mod za Windows 7

 

Microsoft je nedavno završio sa radom na svom XP modu, virtuelizacionom okruženju dizajniranom za rad sa Windows-om 7. Kada Windows 7 bude dostupan korisnicima u toku oktobra, oni koji su konfigurisali XP mod, moći će da izvršavaju na taj način starije programe koji možda nisu kompatibilni sa novi operativnim sistemom.

 

Microsoft je prošle nedelje pustio u proizvodnju XP mod za Windows 7 i izjavio je da će finalno izdanje biti dostupno 22. oktobra , kao što je i planirano. Windows 7 XP mod je namenjen pre svega malim i srednjim kompanijama koje će koristiti Windows 7 Professional, a imaju potrebu za pokretanjem aplikacija koje su izvorno pisane za XP operativni sistem. Kompanija takođe očekuje da će veliki broj aplikacija biti kompatibilan sa Windows 7 OS-om, dok bi XP mod trebalo da posluži kao neka vrsta sigurnosti pri migraciji sa XP-a na Windows 7.

Microsoft već radi sa svojim OEM partnerima na instaliranju Windows XP moda u preinstalirane računare, izjavio je Brandon LeBlanc, jedan od lidera ovog projekta. XP mod takođe radi sa antivirusnim i sigurnosnim softverskim paketima, Kaspersky i Symanetec su već izjavili da njihov aplikativni softver radi u ovom modu.

4_XPmode

Da bi bili u mogućnosti da koriste XP mod, korisnici će morati da imaju kopiju Windows 7 Professional, Ultimate ili Enterprise edicije. Preporučuje se i korišćenje 2GB RAM memorije kao i 15GB dodatnog prostora za instalaciju. Naravno, da bi sve bilo moguće, korisnici moraju imati i neki od procesora ia AMD-a ili Intela koji podržavaju virtuelizaciju. Na spisku se nalazi i Virtual PC softver preko kojeg se vrši instalacija operativnog sistema u okviru OS-a.

Svaki od ovih alata je besplatan za download sa Microsoft download centra. Na korisnicima ostaje da obezbede potreban hardver ukoliko žele da iskoriste ove mogućnosti. Microsoft sprema i Web sajt na kome će se nalazit detalji o Windows 7 compatibility mod-u.

 

Izvor: technewsworld

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi