| Vesti | Softver | Microsoft: Klasični Skype neko vreme još uvek aktivan
Softver

Microsoft: Klasični Skype neko vreme još uvek aktivan

Skype

Prošlog meseca, Microsoft je pokrenuo ažuriranu verziju Skype-a koja je imala za cilj da zameni Skype 7.0 ili Skype Classic.

Kompanija je na početku rekla da će Skype 7.0 prestati da bude u opticaju počev od 1. septembra, ali je danas odlučila da produži rok.

Iz Microsoft-a navode da će podrška za Skype 7 trajati još neko vreme. „Na osnovu povratnih informacija klijenata, neko vreme ćemo produžiti podršku za Skype 7 (Skype Classic)“, rekao je Microsoft u postu za diskusiju na forumu.

„Naši korisnici mogu da nastave sa korisćenjem Skype Classic“. Dok je Skype 8.0 ponudio niz novih funkcija, uključujući besplatne HD video i screen-share pozive, deljenje fajlova drag-and-drop i podešavanja za razmenu poruka, mnogi korisnici nisu bili zadovoljni novom verzijom.

Posle nadogradnje na Skype 8.0, veliki broj ljudi je došao u forum zajednice da se žali, neki su rekli da im se update ne dopada, dok su ga drugi nazivali „užasnim“. Neki korisnici su rekli da su se vratili na Skype 7.0 pošto je u verziji 8.0 nedostajalo više funkcija koje je uključivala klasična verzija.

U odgovoru na pitanje jednog korisnika koji je zatražio produženu podršku za klasičnu verziju, Microsoft je podelio svoju objavu proširene podrške i dodao: „Hvala za sve vaše komentare – mi slušamo. Radimo na donošenju svih funkcija koje ste tražili za Skype 8.“ Microsoft, međutim, nije napomenuo koliko će dugo biti podržana klasična verzija Skype-a.

 

Izvor: Microsoft

 

Komentarišite na forumu…