| Vesti | Softver | Microsoft će predstaviti sledeću verziju operativnog sistema Windows 24. juna
Softver Microsoft

Microsoft će predstaviti sledeću verziju operativnog sistema Windows 24. juna

Nakon što je prošle nedelje podelio par informacija o sledećoj generaciji Windows-a tokom Build-a, Microsoft je najavio da će zvanično predstaviti novu verziju svog operativnog sistema 24. juna.

Kompanija je počela da šalje pozivnice za medije, a otkriveno je da će glavni direktor događaja biti Satia Nadella i glavni direktor za proizvode Panos Panay. Nadella je u Build-u rekao da testira novi OS u poslednjih nekoliko meseci.

Dodao je, „Danas ćemo stvoriti više mogućnosti za svakog programera Windows-a i pozdraviti svakog tvorca koji traži najinovativniju, novu, otvorenu platformu za izgradnju i distribuciju i unovčavanje aplikacija“.

To se verovatno odnosi na glasine o ažuriranju Windows Store-a, što bi programerima moglo olakšati da svoje aplikacije proslede potrošačima.

Najava događaja prati vest da je Microsoft ubio razvoj Windows 10X, verzije OS-a koja je u početku bila namenjena uređajima sa dvostrukim ekranom.

Prošle godine kompanija je preusmerila fokus od 10X na uređaje sa jednim ekranom kako bi potencijalno stvorila jaču konkurenciju Chrome OS-u. Sada Microsoft planira da uvede neke 10X funkcije u pravi Windows 10.

 

Izvor: Microsoft via Yahoo Finance

 

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar