| Vesti | Softver | Lenovo i Microsoft predstavili aplikaciju Cortana sa REACHit opcijom
Softver

Lenovo i Microsoft predstavili aplikaciju Cortana sa REACHit opcijom

Lenovo Cortana

Kompanije Lenovo i Microsoft su najavile saradnju koja će promeniti način na koji ljudi pronalaze sadržaj i učiniti ovaj proces ličnijim, uz aplikaciju Cortana i REACHit opciju.

REACHit opcija povećava pretraživačke sposobnosti aplikacije Cortana na uređajima sa operativnim sistemom Windows 10. Ima sposobnost da pretraži sadržaj na bilo kojem PC ili tablet računaru marke Lenovo koji koristi Windows 10 operativni sistem ili neke glavne cloud usluge.

Ova integracija platformi obezbeđuje Cortana aplikaciji mnogo veću bazu podataka gde će obavljati pretragu, stvarajući sasvim novi nivo kontekstualne pretrage i omogućujući sveobuhvatan način pretrage digitalnog sadržaja. 

Cortana aplikacija predstavlja ličnog digitalnog asistenta koji je dostupan na PC, tablet i mobilnim uređajima sa operativnim sistemom Windows 10, koji korisnicima omogućava da putem govora ili teksta saznaju stvari koje ih zanimaju.

 

Lenovo Cortana 1

 

Cortana sa REACHit opcijom povećava izvor informacija. Uz pomoć jedinstvene korisničke Lenovo identifikacije, Cortana aplikacija i REACHit tehnologija zajedno pristupaju podacima koji su u vezi sa sadržajem koji vas interesuje i na taj način pristupaju ličnom sadržaju korisnika – bilo da su u pitanju fotografije, video snimci, dokumenti ili e-mailovi. REACHit tehnologija za pronalaženje sadržaja radi u okviru cloud usluga i povezanih PC i tablet uređaja marke Lenovo.

 

Lenovo Cortana 2 T

 

Na primer, ako korisnik želi da pronađe fotografiju koju je prethodne nedelje modifikovao na svom Lenovo ThinkPad X1 laptopu, može da joj pristupi čak i ako se nalazi u kafiću i koristi svoj Lenovo ThinkPad 10 tablet uređaj. Više ne mora da odlazi kući i radi za laptopom gde se originalno nalazi traženi sadržaj. Korišćenjem Cortana aplikacije i REACHit tehnologije, korisnik više ne mora da pamti ni naziv fotografije, već samo lokaciju gde je modifikovana ili neki drugi relevantan podatak kao što je datum obrade. Korisnik bi tada mogao da obavi pretragu tako što će reći: „Cortana, pronađi fotografiju koju sam modifikovao prošle nedelje na mom ThinkPad X1 uređaju” ili „Cortana, pronađi fotografiju koju sam obrađivao u Starbaksu prošle nedelje.”

 

Lenovo Cortana 3 T

 

Cortana aplikacija i REACHit tehnologija mogu da obave pretragu i na ličnim cloud servisima koji se ne ograničavaju na Microsoft i Windows, među kojima su Google Drive, DropBox i Box. Bez REACHit tehnologije, korisnici mogu da obave pretragu samo na uređajima koje trenutno koriste i na aplikaciji OneDrive.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu